Foto:
Foto:

Medtem ko je na Times Squaru približno 15.000 navdušencev nad jogo s sproščujočo vadbo pozdravilo poletje, so se na Coney Islandu poklonili poletju že z 31. parado morskih deklic Mermaid Parade, ki je nekakšna ameriška poletna različica pusta.

Pomanjkljivo oblečenih morskih deklic, rimskih bogov morja Neptunov, morskih deklic, rib, rakov in drugih morskih bitij letos skorajda ne bi videli. Še maja je bila namreč organizacija dogodka vprašljiva zaradi pomanjkanja denarja.

Ustanovitelj in direktor parade Dick Zigun je maja dejal, da jih je obnova po uničujočem orkanu Sandy stala veliko, tako da če do junija ne zberejo 100.000 ameriških dolarjev, bo dogodek, ki so ga prvič organizirali leta 1983 v spomin na ekscentrično parado Mardi Gras, ki je potekala med letoma 1903 in 1954, odpovedan. Na veselje vseh ljubiteljev parade so denar le zbrali.

V morska bitja se je za en dan prelevilo več kot 1.500 udeležencev, veliko več pa je bilo tistih, ki so mimohod morskih bitij zgolj opazovali. Koliko ljudi se je udeležilo dogodka, uradno še ni znano, prireditelji pa so pred dogodkom napovedali rekordno udeležbo 750.000 ljudi.