Foto:
Foto:
Ker je nag tekal po pistah, so letala za nekaj minut ostala parkirana.
Zaposleni na kontrolnem stolpu so imeli kaj videti - golega moškega, ki se je na nenavaden način poskušal vkrcati na letalo.

Kanadčan se je na losangeleškem letališču popolnoma slekel, tekel čez steze in se povzpel na eno izmed koles jumbo jeta, ki se je premikal po eni od stez.

Piloti avstralskega letalskega prevoznika Quantas so letalo ustavili, moškega pa so odstranili s kolesa, ki se ga je oklepal, nato pa so ga aretirali, je po končani akciji povedala tiskovna predstavnica letališča Nancy Castles.

Nevarno početje nesojenega potnika
Dodala je, da je bilo početje 32-letnega Neila Mellyja zelo nevarno. Če bi ostal na kolesu, potem ko bi letalo vzletelo pri več kot tristo kilometrih na uro, bi padel in bi ga eden izmed motorjev letala vsesal. Če pa bi vzlet preživel na nogi kolesa, bi ga mehanizem zmečkal potem, ko bi letalo nogo »pospravilo« v ogrodje. Če se tudi to ne bi zgodilo in bi po nekem čudežu preživel vzlet in dvig noge, potem bi na peturnem letu najverjetneje zmrznil, saj bi letalo letelo več kot devet tisoč metrov visoko nad površino Zemlje, on pa je bil popolnoma nag.

Pri sebi je imel le neveljavno kreditno kartico
Neil si je hotel kupiti karto, kar pa mu ni uspelo, saj je imel ob sebi le neveljavno kreditno kartico. Ko so njegovo prošnjo zavrnili, se je povzpel prek ograje letališča, preskočil tri vrste bodeče žice in se slekel. Pri tem pa ga je zalotil delavec na letališču ter poklical letališko policijo.

Moški boleha za manično depresijo
Ko so uslužbenci preverili Mellyjevo kartoteko, so odkrili, da ga je kanadska policija razglasila kot izginulega in da boleha za manično depresijo in bipolarno motnjo.