Polet iz New Delhija v Kanado so odpovedali zadnji trenutek. Foto: Reuters
Polet iz New Delhija v Kanado so odpovedali zadnji trenutek. Foto: Reuters

Justin Trudeau, ki je bil pretekli konec tedna na vrhu držav G20 v New Delhiju, bi se moral v nedeljo, potem ko je opravil še zadnjo obveznost – položil venec ob spomeniku Mahatmi Gandhiju –, vrniti v domovino, a je bila njegova pot nenapovedano preložena. Iz kanadskega predstavništva v Indiji so pozneje pojasnili, da je letalo ostalo na tleh zaradi "tehničnih težav". "Tega se ne da popraviti čez noč, zato bo naša delegacija ostala v Indiji, dokler ne najdemo alternativne možnosti," so po poročanju AFP-ja in Guardiana zapisali na predstavništvu.

Kanadska televizijska postaja CTV je ob tem poročala, da gre za Airbus CC-150 Polaris, ki se je v preteklosti že večkrat pokvaril.

Po navedbah Guardiana Trudeau sicer ni edini politik, ki je imel v zadnjem obdobju težave s prevozom – nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je morala avgusta tik pred zdajci odpovedati pot v Oceanijo, saj se je moralo vladno letalo zaradi tehničnih težav kar dvakrat obrniti in vrniti v Abu Dabi. Junija pa so po novozelandskega premierja Chrisa Hipkinsa, ki je obiskal Kitajsko, poslali rezervno letalo, saj je bilo vladno letalo "preveč nezanesljivo".