Foto:
Foto:

Chico Scimone bo le eden od 150 atletov, ki bodo skušali čim hitreje priti na vrh najvišjega newyorškega nebotičnika. Premagati bodo morali 1.576 stopnic.

Chico se je na podvig pripravljal v Taormini na Siciliji, kjer živi. Vsak dan je vsaj štirikrat pretekel 140 stopnic v neki večnadstropni garaži.

Vitalni Siciljanec se sicer vsako leto udeleži tudi Mediteranskega supermaratona v Palermu. Na vprašanje, kako je pri teh letih še vedno v tako odlični formi, je odgovoril: "Vsak dan vstanem ob šestih, se vržem v morje in malo zaplavam. Moj zajtrk je preprost, mleko in kruh. Nato grem na dolg sprehod, za kosilo pojem malo sira in zelenjavo z vrta, zvečer pa solato in zrezek."

K zdravniku ne hodi. Njegov edini zdravniški pregled je prav vzpon na Empire State Building. "Če pridem na vrh živ, potem sem zdrav!" je zatrdil Chico. Tekmovanja v New Yorku se udeležuje že 15 let, običajno zaostane za najhitrejšim 35 minut. Vendar pa vedno dobi najglasnejši aplavz.

94-letni glasbenik je včasih dirigiral taorminskemu mandolinskemu orkestru, še vedno pa igra klavir v enem od mestnih hotelov.

Tek na vrh Empire State Buildinga, ki je po 11. 9. 2001 spet najvišja zgradba na Manhattnu, so prvič organizirali leta 1978.