Tokrat sta bila na udaru organizatorjev v Wimbledonu Madžar Zsombor Piros in Kitajec Jibing Vu. Foto: Reuters
Tokrat sta bila na udaru organizatorjev v Wimbledonu Madžar Zsombor Piros in Kitajec Jibing Vu. Foto: Reuters
false
Pod udarom zaradi svojih oblačil je bila tudi Venus Williams. Foto: Reuters

18-letnika sta na igrišče prikorakala v črnih spodnjicah, ki so bile vidne čez bele kratke hlače, je poročal britanski Independent. To je bilo dovolj, da sta vznemirila organizatorje. Tenisačema, ki tekmujeta med mladinci, so naročili, da morata zapustiti igrišče in se preobleči. To ju ni iztirilo in zmagala sta brez izgubljenega niza.

Podobni pripetljaj se je zgodil tudi 18-letnemu Avstijcu belorusih korenin Juriju Rodionovu, ki je moral za kratko z igrišča, da si je v garderobi preoblekel spodnjice. Na koncu je v treh nizih izločil Avstralca Blaka Ellisa.

Pravilo o novih smernicah, po katerih lahko športniki oblečejo le bel dres z največ centimetrsko barvno obrobo, so uvedli leta 2014. Piros in Vu pa nista bila prva, ki sta ga letos kršila. Že prvi teden je morala finalistka letošnjega Wimbledona Venus Williams zamenjati rožnati nedrček med odmorom zaradi dežja v drugem nizu dvoboja proti Belgijki Elise Mertens.

Ko so jo predstavniki sedme sile vprašali, kaj meni o odločitvi organizatorjev, je Williamsova odvrnila: "Ne želim govoriti o spodnjem perilu. Malce mi je nerodno. To prepuščam vam. O tem lahko govorite s svojimi prijatelji. Sama bom to temo izpustila."