Zaročena sta! Foto: EPA
Zaročena sta! Foto: EPA

Po zmenku ob prazniku zaljubljencev je Albanese na balkonu uradne rezidence predsednika vlade v Canberri Haydon vprašal, ali bi se poročila z njim.

"Tako vesel sem, da sem našel partnerico, s katero bom preživel preostanek svojega življenja," je povedal Albanese v pogovoru za Sky. Par je tudi poziral fotografom, izstopa pa zaročni prstan na roki Haydonove, ki ga je pomagal oblikovati Albanese.

Haydon, ki je dolga leta delala v industriji pokojninskih skladov, je navdušena nad čestitkami, ki sta jih prejela ob pomembnem dogodku: "Rada bi se samo zahvalila vsem za prijazne čestitke, od naših prijateljev do naše družine, pa tudi ljudi, ki jih ne poznamo."

Par se je prvič srečal na dogodku v Melbournu v začetku leta 2020 in njuna zaroka je prva za predsednika vlade, medtem ko je na položaju, poročajo lokalni mediji.

Vodja opozicije Peter Dutton, ki je običajno goreč kritik, je paru čestital v parlamentu in dejal, da se veseli "njihove različice" kraljeve poroke. "Metal bom vrtnice pred vas, premierja, naredil bom, kar koli je treba, da dobim povabilo na gala poroko," je dejal.

Ministri vlade so na družbenih omrežjih čestitali paru. Zunanja ministrica Penny Wong, ki Albaneseja pozna že desetletja, je v objavi na družbenem omrežju dejala, da je ljubezen lepa stvar.

To bo drugi zakon za avstralskega premierja. V 19 let trajajočem zakonu s političarko Carmel Tebbutt se mu je rodil sin Nathan.