Elton John pravi, da mu je mali Lev ukradel srce. Foto: EPA
Elton John pravi, da mu je mali Lev ukradel srce. Foto: EPA
David in Elton
David in Elton sta odločena: 'Storila bova vse, da bo Lev postal najin sin!' Foto: EPA

Glasbenik se je v Ukrajini ustavil s svojo fundacijo, ki podpira boj proti aidsu, tam pa je spoznal malčka, ki mu je ukradel srce. 14-mesečni Lev je bil eden izmed otrok v sirotišnici, kjer je Elton zaigral svojo uspešnico Circle Of Life, otročiček pa ga je popolnoma prevzel. Tako zelo, da je spremenil tudi svoje mnenje o posvojitvi, kar je skupaj s svojim partnerjem, 46-letnim Davidom Furnishem, pojasnil tudi na tiskovni konferenci. "David si je vedno želel posvojiti otroka, sam pa sem bil odločno proti. Star sem že 62 let, ves čas potujem, zato se mi je zdelo, da to ne bi bilo pošteno do otroka," je pojasnjeval pevec. "Danes pa sem spoznal Leva in vse se je spremenilo v trenutku. Ukradel mi je srce, meni in tudi Davidu. Prijetno bi ga bilo imeti doma, rada bi ga posvojila," je nadaljeval.

Izgubil prijatelja, dobil sina?
Pojasnil je, da je nanj vplivala tudi smrt dobrega prijatelja Guya Babylona, ki ga je prejšnji teden zadela srčna kap. "Zlomilo mi je srce, bil je odličen klaviaturist, pravi genij. In kaj bi bilo lepšega kot to, da izgubo ljubega človeka nadomestim z osebo, ki ji lahko omogočim lepo prihodnost," je dejal Elton. Zagotovil je, da bosta z Davidom poskušala storiti vse, da bi Lev kmalu postal njun zakoniti sin.

Dejaven na področju boja proti aidsu
Elton in David sta par že od leta 1993, decembra 2005 pa sta se odločila tudi za civilno poroko. Pevec se v boj proti aidsu aktivno vključuje že od 80. let prejšnjega stoletja, njegova fundacija tesno sodeluje tudi z ukrajinsko, ki jo vodi hčerka nekdanjega predsednika Leonida Kučme. Ukrajina je evropska država, kjer število okuženih z virusom HIV raste najhitreje, Elton pa je pred dvema letoma na glavnem trgu v Kijevu priredil brezplačen koncert za večdestisočglavo množico, kjer je opozarjal na večjo ozaveščenost v boju proti virusu HIV in aidsu.