Jon Cryer in Angus T. Jones v seriji Dva moža in pol igrata očeta in sina. Usoda zadnjega pa je zdaj precej negotova ... Foto: EPA
Jon Cryer in Angus T. Jones v seriji Dva moža in pol igrata očeta in sina. Usoda zadnjega pa je zdaj precej negotova ... Foto: EPA
Charlie Sheen
Charlie Sheen se je moral zaradi svojega dolgega jezika posloviti od serije Dva moža in pol. Foto: EPA
Ashton Kutcher
Ashton Kutcher, nekdanji mož Demi Moore, je v serijo prišel kot nesrečni spletni milijarder, ki ga je zapustila žena in je hotel narediti samomor tako, da je zabredel v vodo v bližini vile Harperjevih. Foto: EPA
Two And A Half Man
Serija Dva moža in pol prej ... Foto: YouTube
... in potem!

Njegovi nadrejeni niso namreč niti najmanj navdušeni nad javnim blatenjem serije, ki si ga je privoščil najstnik. Poročali smo, da je Angus izjavil: "Gledalci bi se morali vprašati, kakšen vpliv ima nanje humor iz serije. Ljudje govorijo, da gre le za golo zabavo, a učinek nanje je večji, kot si upajo priznati. Če bi opravili kakšno raziskavo o tem, kakšen vpliv ima televizija na vaše možgane, bi prišli do določenih ugotovitev in zagotovo bi sprejeli kakšne odločitve. Televizija je slaba, res slaba."

In dodal: "Ne moreš biti dober bogaboječi človek in hkrati nastopati v takšnem televizijskem šovu. Vem, da ne moreš. Ni mi všeč, kar spoznavam, kar govori Biblija. Ne želim biti več del serije Dva moža in pol."

Nakopal si je bes vodilnih
Morda se mu bo želja tudi uresničila, saj so bili scenariji za naslednje epizode serije, ki jih bodo začeli snemati po koncu božično-novoletnih praznikov, že pripravljeni, zdaj pa so pri CBS-u dejali, da morda lik Jaka Harperja preprosto ne bo več del serije Dva moža in pol. "Morda bo ostal, morda ne," je zlovoljno dejal direktor Les Moonves.

"Tega fanta smo vzeli pod svoje okrilje, ko je bil osemletni deček. Ampak otroški zvezdniki očitno nazadnje skrenejo s poti. Na teden zasluži 300.000 ameriških dolarjev, kar ni slabo za 19-letnika. Toda ne - on gre v cerkev in nato pozove ljudi, naj ne gledajo te serije, ker je 'umazana'! Mimogrede, še vedno 'pobira' teh 300 tisočakov tedensko," je jezno dodal Moonves.

19-letni igralec, ki v eni najuspešnejših humorističnih serij v zgodovini televizije sodeluje že deset let, se je v zadnjem času namreč predal krščanski veri. Za duhovno oskrbo se je obrnil k eni izmed krščanskih cerkva v Kaliforniji, ki je nato na spletu tudi objavila njegov poziv k "bojkotu" serije, v posnetku pa je zatrdil, da sočni in neposredni humor serije ni v skladu z njegovim dojemanjem Biblije.

Že videna zgodba ...
Angusov javni izpad pa seveda ni bil prvi, povezan s serijo Dva moža in pol. Februarja 2011 se je namreč zgodilo razvpito gostovanje Charlija Sheena, v katerem je napadel producenta serije Chucka Lorreja.

V znani radijski oddaji The Alex Jones Show je namreč takratni prvi zvezdnik te serije voditelju dejal: "Poglej, s čim se moram ukvarjati, človek. Ukvarjam se s samimi bedaki in škrati. Obžalovanja vredno je, da je določeni Chaim Levine - ja, to je Chuckovo pravo ime - zlorabil tole rockzvezdo za svojo sebično strategijo izhoda. Poslušaj, Alex! Osramotil sem ga, tako pred njegovimi otroki kot pred vsem svetom, ker sem se pozdravil s tako hitrostjo, ki je njegovi nerazviti možgani ne morejo dojeti."

"Kolikor se spomnim, Chaim, sem skoraj deset let brez večjega truda pretvarjal tvoje prazne pločevinke v čisto zlato. In zahvala, ki jo dobim od tega šarlatana, je, da noče več opravljati svojega dela, to je pisanja," se je pridušal in na koncu še dodal, da je Lorre "neumen, neumen mali človek in velika reva" ter da noče postati tak kot on.

Charlie Harper je moral umreti
CBS je takrat zato najprej predčasno končal sezono nanizanke, nato pa so začeli razmišljati, da bi vlogo Charlieja Harperja zaupali drugemu igralcu. Med kandidati so se najprej pojavili Rob Lowe (Bratje in sestre, Zahodno krilo, Parks and Recreation), Steve Carell (Pisarna) in John Stamos (Polna hiša in Urgenca), nato pa so izbrali Ashtona Kutcherja, vendar se odločili: "Charlie Harper mora umreti!"

Scenaristi pa so s Charliejevim likom obračunali precej krvavo: soseda Rose, ki je Charlieja že dolgo vztrajno osvajala, se je z njim tudi poročila ... in ga že kmalu zatem ujela z drugo žensko pod prho. Na Charliejevem pogrebu Rose v svojem govoru pove, da se je njen mož le dan po incidentu na postaji pariške podzemne železnice "spotaknil" in "padel" na tračnice, pred brzeč vlak, kar se je končalo z "meseno eksplozijo".

Ashton Kutcher pa je nato v serijo prikorakal kot Walden Schmidt, nesrečni spletni milijarder, ki ga je zapustila žena in je hotel narediti samomor tako, da je zabredel v vodo v bližini vile Harperjevih.

Kako bo končal Jake?
Zaradi žalostne usode Charlieja Harperja oboževalci serije Dva moža in pol na spletnih forumih že ugibajo, kakšna kazen bo doletela lika Jaka Harperja. Bo moral umreti tudi on?