Madonna v reviji Interview ... Foto: Revija Interview
Madonna v reviji Interview ... Foto: Revija Interview
Madonna
... in kot skrbna mati med enim izmed obiskov Malavija. Foto: Reuters

Popzvezdnica je posnela serijo precej provokativnih fotografij, na katerih leži na postelji v spodnjem perilu, v izzivalnem položaju v korzetu ali ima na obrazu nenavadno kovinsko masko z rožo v ustih. Fotografije sta posnela Marcus Piggott in Mert Alas, revija pa je Madonno opisala kot "ikono, ki je sama po sebi umetniško delo, saj je tako vplivna, a hkrati nerazumljiva".

"Madonna je v nas sprožila mnogo občutij - izobraževala nas je, vznemirjala, izzivala in nato postala povsem nekaj drugega, vse kot del svoje umetniške lepote," so še zapisali in dodali: "Leta 2015 bo izdala 13. studijski album, s tem pa bo dosegla novo raven umetniškega izraza, ustvarjalnosti in morda tudi identitete. Čeprav se bo znova spremenila, bo ostala mojstrovina."

Seveda se Madonna tokrat ni razgalila prvič. Ob svojem petem albumu Erotica, ki ga je predstavila leta 1992, je ponudila tudi svojo erotično knjigo Sex, ki je postala prava prodajna uspešnica, zgoraj brez pa smo jo videli tudi v filmu Telo kot dokaz iz leta 1993.

David govori le angleško
Sicer pa je zvezdnica trenutno v Malaviju, kamor je pripotovala v družbi svojega posvojenega sina Davida Bande, posvojene hčerke Mercy James in sina Rocca. Med štiridnevnim obiskom afriške države se je David srečal s svojim biološkim očetom, kmetom, ki je sinu podaril doma pridelano čebulo, paradižnik, koruzo in oreščke.

"Oh, tako si zrastel!" je vzkliknil Yohane Banda v jeziku chichewa svojemu sinu, devetletnemu Davidu, ki ga je Madonna posvojila leta 2006. David ne razume več tega jezika, zato je pogovor z biološkim očetom lahko potekal le prek prevajalcev.

Madonna je obiskala tudi sirotišnico Home of Hope, v kateri je spoznala Davida in ga nato posvojila. Leta 2009 je v Malaviju posvojila tudi deklico Mercy James. Z obema omenjenima otrokoma je v Malavi pripotoval tudi sin Rocco in skupaj so obiskali več sirotišnic, bolnišnic in šolo, ki dobiva sredstva s pomočjo Madonnine človekoljubne organizacije Raising Malawi.

Nihče se ni spomnil na Mercyjinega dedka
Zvezdnica je posvojenima otrokoma obljubila, da ju bo vsaj vsaka tri leta odpeljala v Malavi, državo, ki jo imenuje "njen drugi dom". Madonnini otroci so z domačini odigrali tudi nogometno tekmo, "idilo" pa je zmotil Mercyjin dedek, ki je Madonno obtožil izdajstva, saj se med štiridnevnim obiskom pri njem niso oglasili.

"Nihče me ni obvestil, da se je Mercy vrnila v Malavi in kako sploh živi v svoji novi deželi. Po žilah se ji pretaka moja kri, zato se mi zdi grozljivo, da mi nihče nič ne pove o njenem razvoju," je dejal Saxon Maude. Maudejeva hči, Mercyjina mati, je le nekaj dni po rojstvu hčerke umrla, zato se je, ko mu je Madonna ponudila, da bo Mercy posvojila, strinjal, saj je deklici želel omogočiti boljše življenje. "A danes to odločitev obžalujem," je dejal.