Zaradi afere dieselgate bo audi Q4 prispel šele leta 2021. Foto: Audi
Zaradi afere dieselgate bo audi Q4 prispel šele leta 2021. Foto: Audi

Nemška revija Auto Motor und Sport je poročala o zamudah pri razvoju nove generacije vozil na podlagi prilagodljive platforme MQB. Naslednja generacija audija A3 bo tako pripravljena šele konec leta 2019, na model Q4, ki bo dopolnil ponudbo Audijevih športnih terencev, pa bo treba počakati do leta 2021.

Pri Audiju tega poročila niso želeli potrditi ali zanikati. Za Automotive News Europe so povedali le, da špekulacij glede prihodov novih modelov ne komentirajo.

Do zamud naj bi prišlo zato, ker želi Audi za nova modela ponuditi nove bencinske in dizelske pogonske sklope, inženirji pa so se morali pred razvojem novih strojev najprej posvetiti odpravi napak pri spornih motorjih iz dizelskega škandala, ki na svetobvni ravni zajema 11 milijonov vozil.

Pomembna vsak po svoje
A3 ima zelo pomembno vlogo v Audijevi ponudbi, saj je s skoraj 147 tisoč primerki najbolje prodajan model te znamke na trgih EU in EFTA. Nezanemarljivo vlogo pa bi lahko v rastočem razredu športnih terencev imel tudi Q4.

Ta bo, sodeč po konceptu terenskega TT-ja s pekinškega salona leta 2014, združeval lastnosti manjšega Q3 in kupejevske linije modela TT, z njim pa bodo možje iz Ingolstadta merili predvsem na nove kupce.