Mokka je nov kompaktni SUV, ki bo popestril Oplovo ponudbo. Foto: Opel
Mokka je nov kompaktni SUV, ki bo popestril Oplovo ponudbo. Foto: Opel

Mokka je novo ime, tako kot je nov tudi model, s katerim želi nemški izdelovalec povečati navzočnost na trgu v razredu, kjer povpraševanje kupcev raste. S 4,28 metra dolžine sodi mokka med manjše SUV-je, vendar pri Oplu zagotavljajo, da je v notranjosti dovolj prostora za pet potnikov. Prav tako pa bodo poleg udobja na ravni večjih sorodnikov in tekmecev ponudili tudi izdatno ponudbo opreme in pogonskih agregatov.

Skoraj pravilo je že postalo, da bosta na voljo izvedbi z dvokolesnim in štirikolesnim pogonom, pod motornim pokrovom pa bo na začetku mogoče izbrati enega izmed treh agregatov. Bencinski par bosta predstavljala 1,6-litrski atmosferski motor z največjo močjo 85 kilovatov (115 KM) in 1,4-litrski turbo motor z največjo močjo 103 kilovate (140 KM). Dizelski del ponudbe pa bo zastopal 1,7-litrski motor z največjo močjo 93 kilovatov (130 KM).

Med najavljeno opremo na serijskem in dodatnem seznamu bo mogoče najti številne že znane dodatke iz Oplove ponudbe, ki niso več rezervirani za višje avtomobilske razrede, vključno z elektronskimi pomočniki za varnejšo vožnjo, kot so na primer aktivni žarometi, opozorilnik za nenamerno menjavo pasu, pomoč pri speljevanju navkreber ali navzdol …