Osrednja zvezda letošnjega srečanja GTI je bila posebna jubilejna serija golfa 35. Foto: Volkswagen
Osrednja zvezda letošnjega srečanja GTI je bila posebna jubilejna serija golfa 35. Foto: Volkswagen

Ob Vrbskem jezeru se je končalo tradicionalno in letos jubilejno trideseto srečanje GTI, na katerem so počastili tudi 35 let golfa GTI.

Ljubiteljsko srečanje je že zdavnaj preraslo v dogodek, ki mu veliko pozornosti posveti tudi koncern Volkswagen, ki je letos poskrbel za pravo srečanje zgodovine, sedanjosti in prihodnosti. Ob Vrbsko jezero so namreč pripeljali tako predstavnike vseh dozdajšnjih generacij golfa GTI, kot tudi posebne serije 35, s katero so počastili petintrideset let od predstavitve začetnika avtomobilskega kulta. Za skomine številnih obiskovalcev pa so poskrbeli še s pomočjo mikavnih prototipov. Med drugim sta bila namreč na ogled dva prototipa kabrioletov, in sicer golfa GTI in golfa R. Za popestritev pa so poskrbeli še s predstavitvijo športnih različic iz več generacij ter predelanih serijskih avtomobilov med katerimi je bil tudi izdelek vajencev pri Volkswagnu, poimenovan po kraju srečanja - golf GTI reifnitz.

Seveda pa v štirih dneh dogajanja ob Vrbskem jezeru, kjer se obiskovalci ne zbirajo le zaradi avtomobilov, ampak tudi zaradi zabave, ni manjkalo mikavnih deklet, glasbe in še marsičesa drugega.

Nekaj utrinkov z letošnjega srečanja je mogoče videti v galeriji, znan pa je tudi že datum srečanja prihodnje leto, in sicer med 16. in 19. majem.