Nova astra bo dobila tudi športno preobleko, ki bo na ogled septembra v Frankfurtu. Foto: Opel
Nova astra bo dobila tudi športno preobleko, ki bo na ogled septembra v Frankfurtu. Foto: Opel

Dirkaško izpeljanko novega avtomobila, ki bo premierno predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu septembra, bodo ponudili samostojnim tekmovalcem v seriji TCR, ki se je začela letos.

Serija TCR temelji na konceptu treh stebrov – državnega in mednarodnega prvenstva ter svetovne serije TCR. Vse tri ravni imajo popolnoma enake tehnične zahteve, zato bo po zagotovilih Oplovih predstavnikov mogoče dirkalnik brez modifikacij uporabiti v svetovnem merilu.

Glede na to, da je astra TCR še v razvojni fazi, tehničnih značilnosti pri Oplu še ne morejo izdati, saj se bo testiranje prvega voznega primerka predvidoma začelo oktobra letos. Znano pa je, da ga bo poganjal dvolitrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom, ki bo predvidoma zmogel 242 kilovatov moči (330 KM) in največji navor 410 Nm.

Kot še poudarjajo pri Oplu, so bili dirkalniki, izpeljani iz serijskih avtomobilov, vedno izjemnega pomena za znamko. Filozofija nove dirkaške serije TCR pa sovpada z Oplovo filozofijo podpore športnemu udejstvovanju samostojnih, zasebnih dirkačev. To med drugim pomeni tudi dirkalnike za vznemirljivo in uspešno udejstvovanje s sprejemljivimi stroški.