26-letnica, diplomantka laboratorijske zobne protetike in študentka ustne higiene, Slovenijo predstavlja na 66. izboru za  mis sveta. Foto: Matjaž Tavč
26-letnica, diplomantka laboratorijske zobne protetike in študentka ustne higiene, Slovenijo predstavlja na 66. izboru za mis sveta. Foto: Matjaž Tavč
Maja Taradi
Taradijeva je bila septembra okronana za 26. mis Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

26-letna Ljubljančanka je hkrati 26. mis Slovenije, najlepšo v naši deželi izbiramo namreč že vse od leta 1990.

Do zdaj Slovenija ni dosegla vidnejše uvrstitve, zakaj je tako, smo pred odhodom v Washington povprašali Majo: "Če bi imela sama organizacija večjo podporo mogoče tudi vlade in turističnih agencij, večjih, pomembnejših ljudi, ki bi lahko prispevali k prepoznavnosti Slovenije, bi tudi dekleta na svetovnem izboru lahko dosegla višjo uvrstitev in mogoče tudi zmago."


Izbor za mis sveta smo vzeli pod drobnogled, vabljeni k branju!

Mis sveta - nekoč ključna lepa zadnjica, danes menda notranja lepota

Pa se Maja zgleduje po kateri izmed preteklih misic: "Osebno mi nobena misica ni vzor. Ampak menim, da se je vsaka potrudila po najboljših močeh, da je predstavila Slovenijo." Diplomantka laboratorijske zobne protetike in študentka ustne higiene je na lastni koži občutila, kako je, ko se ti življenje čez noč spremeni. "Sam naziv mis Slovenije odpre marsikatera vrata, ampak to ni dovolj. Če dekle nima vsebine, se ji vrata hitro zaprejo."

Zaveda se, da lepota ni več dovolj, če želi misica pustiti večji pečat. "Mi gradimo na tem, da se skozi mis Slovenije predstavijo zgodbe nacionalnega pomena. Sodelujemo s slovenskimi blagovnimi znamkami, želimo predstaviti slovenski turizem ... Ni pomembno samo, da se dekle predstavlja kot model, ampak da predstavlja celotno zgodbo," je poudarila Taradijeva.

Hkrati pa se zaveda, da je njena misija tudi, da povrne s svojimi naslednicami ugled izboru, kot ga je že nekoč užival. "Sčasoma bomo ugled in prepoznavnost dvignili," je odločna Ljubljančanka.

Več v spodnjem videointervjuju.

Klavdija Kopina
Snemalka in montažerka: Maja Ikanović

MMC-jev intervju z mis Slovenije Majo Taradi
MMC-jev intervju z mis Slovenije Majo Taradi