Dave Grohl je po razpadu skupine Nirvana ustanovil zasedbo Foo Fighters. Foto: AP
Dave Grohl je po razpadu skupine Nirvana ustanovil zasedbo Foo Fighters. Foto: AP

a sedem različnih instrumentov, s skladbo pa želi oboževalce spodbuditi, da se tudi sami začnejo ukvarjati z glasbo.

Grohl, ki je zaslovel kot bobnar kultne grungeskupine Nirvana, je skladbo, ki bo izšla 10. avgusta, naslovil Play, njen izid pa bo pospremil še kratki dokumentarec.

V sredo zvečer je Grohl objavil kratek video, v katerem igra kitaro, bas, klaviature, bobne in druge instrumente, skoraj kot sodobni "one-man band". V njem je po pisanju BBC-ja podal navdihujoče sporočilo o radosti, ki jo prinaša izziv igranja na različne instrumente pri kateri koli starosti.

K ustvarjanju ga je spodbudilo opazovanje učencev
Glasbenika naj bi k ustvarjanju nove skladbe spodbudilo opazovanje učencev v glasbeni šoli Join The Band, ki jo obiskujeta njegovi hčeri Violet in Harper. Grohl je dodal, da tam opazuje otroke, ki morda izzivov glasbenega ustvarjanja še ne razumejo popolnoma. In kot je dejal 49-letni glasbenik, tudi sam še vedno čuti podobno. Vselej pa teži k temu, da si postavi nov izziv in nadgradi vse tisto, česar se je naučil do zdaj.

V spremljevalnem filmčku se Grohl tudi pogovarja z učenci glasbene šole Join The Band, hkrati pa predstavlja različice svoje nove epske skladbe.