Na njenem debitantskem nastopu ji bosta na odru Eme delala družbo dva plesalca - Aprilčka, se je pošalila pevka v pogovoru za MMC. Foto: Osebni arhiv
Na njenem debitantskem nastopu ji bosta na odru Eme delala družbo dva plesalca - Aprilčka, se je pošalila pevka v pogovoru za MMC. Foto: Osebni arhiv
Glasba: Raay
Besedilo: Erika Mager, Franci Tepina, Raay
Aranžma: Raay
Emina razglednica: April
April v živo: Sam boš šel domov (NLP)

Debitantka na Eminem odru je že v naših prejšnjih pogovorih poudarila, da je zmag na Emi več. V primeru odhoda na Evrovizijo bi si stilsko drznila še kaj več, je izdala v pogovoru za MMC: "Ker to, kar kažem zdaj, še ni vse. Ampak zdi se mi, da nisem v nekem Londonu, kjer bi si lahko privoščila čisto vse. Sem pač v Sloveniji na slovenski sceni in se moram držati svojih mej normale."

V MMC-ju bomo v prihodnjih treh tednih predstavili vseh deset izvajalcev na letošnji Emi, in sicer po abecednem redu, kakor se bodo pojavljali v oddajah NLP in Spet doma.

Kariera April se je začela naglo vzpenjati po zmagi na natečaju portala mojspot.com in s tem so prišle tudi številne spremembe. "Ne vem več, kje je moj dom. Ves čas nekam letim, se mi nekam mudi. Delam 'na polno'. Vadim 'na polno'. Plešem. Dela imam čez glavo. V tem uživam in to sem tudi hotela, zato sem se v to tudi spustila," je priznala April.

Celoten MMC-jev pogovor s pevko in njen nastop v živo v oddaji NLP si lahko ogledate v videih desno.

20-letna Domžalčanka je kmalu postala varovanka glasbenika Raaya (ki ga še najbolje poznamo po njegovem nastopanju v kvartetu Tangels). "Hvala bogu, da sem prišla pod njegovo okrilje, ker je razumel moj 'point' oziroma razumel je tisto, kar sem sama želela prinesti na slovensko sceno, predvsem 'dance' glasbo, in to je bil že dober štart zame in zanj," ne najde slabih besed o sodelovanju.

Glasbi predana od malega
Čeprav je ime April sveže ime na domačem glasbenem prizorišču, se pevka z glasbo ukvarja že od zgodnjega otroštva. Sprva se je nekaj let učila igranja na različna glasbila, pozneje pa se je preusmerila v petje.


Po dveh skladbah, ki sta se v preteklem letu postavili ob bok največjim uspešnicam pri nas, se April vedno razveseli in poje, ko se zasliši na radijskih postajah. "Še boljši občutek pa je, ko začutiš, da so ljudje sprejeli tvojo skladbo in da jo znajo na pamet, in tudi ko prideš na oder, na kakšen 'špil', in ko ljudje pojejo s tabo tvojo pesem, je to res en takšen orgazmičen občutek," doživlja svoj uspeh mlada solistka.

Glas in stas = April
Svojo prepoznavnost ne gradi le na svojem glasu, ampak tudi stasu. "Mislim, da je malce izpet običajen brezzvezen slog oblačenja oziroma mogoče noben ni takšen, ki bi to lahko nosil. Ne čuti. Jaz pač to čutim. In to hočem tudi pokazati, ker sem umetnica in si lahko tudi to privoščim. Tukaj ni nikakršnih pravil. Tako da lahko delam čisto vse po svoje. To, kar nosim, tudi sama sem," je odločna pevka, ki za zdaj nima nobene želje, da bi razkrila, kdo se skriva za imenom April.

Tudi sama trdi, da ni dovolj samo glas, samo vokal, saj je pomemben skupek. April se počuti bolj kot umetnica kot glasbenica in v isti sapi dodaja. "Ampak ne bi bila ta umetnica, če ne bi bila glasbenica." Njen slog narekujejo modne smernice in spontani navdihi, ki bodo zaznamovali tudi njene priprave na Emin nastop.

Spodaj si lahko pogledate izsek pesmi Ladadidej, ki ga je April predstavila v oddaji Spet doma.

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV:
Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem

Glasba: Raay
Besedilo: Erika Mager, Franci Tepina, Raay
Aranžma: Raay
Emina razglednica: April
April v živo: Sam boš šel domov (NLP)