Družina Kozlevčar za Emo napoveduje bogat in pester nastop - tako vokalni kot vizualni. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Družina Kozlevčar za Emo napoveduje bogat in pester nastop - tako vokalni kot vizualni. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Glasba: Tomaž, Nino in Samo Kozlevčar
Besedilo: Andrej Rozman – Roza
Aranžma: Tomaž Kozlevčar
Emina razglednica: Time to Time
Time to Time v živo: Medley (NLP)

"Ta skladba, ki smo jo pripravili za Emo, je nekaj drugačnega. Težko bi rekel, kakšen slog je. Ampak vsekakor ponuja neko vzdušje, ki ga mi čutimo in bi ga radi dali vsem drugim," je Pravi čas opisal Nino. "Moj slogan je, da razlikujem glasbo samo po enem kriteriju, to je kakovost, vsekakor ne po stilih. Kvečjemu želim podirati neke navidezne bariere med posameznimi zvrstmi. Če smo se ravnokar zdaj na Emi predstaviti z eno popovsko zvrstjo, mogoče malo ameriško, po nekih naših zgledih, ki jih zagotovo imamo že od malih nog," ga je dopolnil Tomaž.

Cel MMC-jev pogovor s skupino Time to Time in njihov nastop v živo v oddaji NLP si lahko ogledate v videih desno.

Ideja za nastanek vokalne družinske zasedbe Time to Time je nastala že več kot pred letom dni. "Ni sovpadalo z mojim odhodom s Perpetuum Jazzile. Predlanskega decembra smo že začeli nastopati. Takrat je z nami delal Samuel Lucas, ki bo morda drugi mesec znova delal z nami. Ali pa se bomo morda dogovorili z Majo Keuc. Skratka odprta zasedba, ki bo sodelovala z dobrimi glasbeniki, ki so vsi kompatibilni," je pojasnil Tomaž.

Po drugi strani bodo v njihovem repertoarju vključevali tudi prvine gospela, ki ga po njihovem mnenju ni nihče zapolnil po New Swing Quartetu. "Oto, Time to Time je odprt," je v smehu še dejal Tomaž.

"Vsekakor pa bo Time to time postal 'trademark' kakovostne glasbe. Lahko bi pa napisali Tomaž Kozlevčar, ampak mi smo si želeli, da je Time to Time, da je nekaj nevtralnega. V glavi imamo velike projekte – v obliki koncertov in malih turnej, ki se ne omejuje na zvrst glasbe," je o načrtih spregovoril Nino.

Ideja, ki je zorela desetletja
Glasba, ki jo ustvarja cela družina Kozlevčar, polni zakladnico domače glasbene produkcije že nekaj desetletij. Začelo se je z otroško skupino 4-eveR, nadaljevalo s Pinocchio, Xplozion, New Swing Quartetom do zbora Perpetuum Jazzile. In ravno konec preteklega leta je Tomaž naznanil, da zapušča zbor, ki je dosegel tako domačo kot mednarodno slavo: "Zato, ker zdaj naredim najmanj škode, če grem."

"Razlog je v obširni ekipi, ki je ljubiteljska, amaterska. To nima slabega predznaka, to je del uspeha Perpetuum Jazzile, pa vendar, ko smo se v zadnjih letih soočili z uspehi doma in v tujini, polnili koncertne dvorane bolj kot večina slovenskih glasbenikov v teh kriznih časih, je temu z amatersko ekipo težko biti kos," je o odhodih za razlog povedal Tomaž in še enkrat zaželel zboru vse najboljše v prihodnosti.

Tomaž odhaja, Nino ostaja
Preostali člani družine Kozlevčar so to njegovo odločitev sprejeli kot "najboljšo možno rešitev". "Treba je razumeti, da 70 koncertov amaterska ekipa težko vedno znova opravlja z navdušenjem. Treba se je res zelo truditi, da ostane navdušenje, ki je ključni element te amaterske ekipe. Zaradi amaterizma te lahko kaj hitro pokoplje," je povedal Nino, ki v skupini ostaja, kljub očetovem odhodu. "Ker zgodba je čisto uspešna. New Swing Quartet je imel še enkrat toliko koncertov na leto. In je zadeva 'lavfala'. Štirje profesionalci pa gre. Štirideset let," je dodal Samo, ki je zbor sicer zapustil že veliko pred očetom.

Tomaž, Nino in Samo za Emo tako pripravljajo pesem, v kateri bo po njihovih besedah vsega ravno toliko, da bo harmonsko pestro in ritmično, predvsem pa vokalno bogato.

Spodaj si lahko pogledate izsek pesmi Pravi čas, ki ga je trio Time to Time predstavil v oddaji Spet doma.

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV:
Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem

Glasba: Tomaž, Nino in Samo Kozlevčar
Besedilo: Andrej Rozman – Roza
Aranžma: Tomaž Kozlevčar
Emina razglednica: Time to Time
Time to Time v živo: Medley (NLP)