Rock Partyzani so samo za to priložnost združili svoje moči s Rokom Ferengjo. Foto: Osebni arhiv
Rock Partyzani so samo za to priložnost združili svoje moči s Rokom Ferengjo. Foto: Osebni arhiv
Glasba: Aleš Klinar
Besedilo: Aleš Klinar
Aranžma: Aleš Klinar, Franci Zabukovec
Emina razglednica: Rock Partyzani
Rock Partyzani v živo: Nika je žgala rock (NLP)

"Marsikdo, ki je žrebal ta vrstni red, ne ve, da je to tudi končna razporeditev," se je pošalil idejni oče skupine, prekaljeni glasbenik in avtor Aleš Klinar. Poleg njega bodo "partyzansko" četo na Eminem odru sestavljali še Franci Zabukovec, Darja Drobnič – Didi in posebni gost, "slovenski Elvis", Rok Ferengja. "Pred vami je mladost, ekoplagiator, barbar in oddelek za 'love' Rok Ferengja, ki se nam je pridružil ob tej eskadrili," je skupino za MMC predstavil Klinar in obljubil, da bodo s to zasedbo izvedli odrsko-plesni spektakel.

Cel MMC-jev pogovor skupino in njihov nastop v živo v oddaji NLP si lahko ogledate v videih desno.

Na nastop se pripravljajo skoraj (poudarek na skoraj) smrtno resno. "Ne na smrt, ampak resno, resno," je poudarila Didi. "Res se pripravljamo. Glasbeno smo nedozoreli, vokalno smo šibki, ampak stavimo vse adute na ples," je se je držal svojega humorja med pogovorom Klinar. "Vadili smo že 16 minut," je ob tem dodal Ferengja.

Treba je bilo narediti korak naprej
Po sedmih letih skupnega ustvarjanja, dveh albumih, več kot 500 nastopih in koncertih po Sloveniji in v tujini, se bo skupina na Emi predstavila prvič. "Tako pravijo tudi v ljubezni, po sedmih letih, če se par ne poroči, gre narazen. Po sedmih letih je treba narediti korak naprej in mi smo zdaj po sedmih letih naredili korak naprej, to je Ema," je pojasnila Didi.

Člani zasedbe ostajajo zvesti družbenokritičnim in zabavnim besedilom."Ta naša pesem je v bistvu optimistične narave, ker v tem trenutku opažamo, da so stvari daleč od tega, kar si ljudje želijo. Svoboda je pri nas relativni pojem. Blaginja mislim, da je še bolj relativen pojem. Kar se pa ljubezni tiče, pa smo mi zelo neizkušeni, zato je z nami tudi Rok Ferengja, 'love revolution' oficir. Njega smo povabili zraven, da nas spozna z ljubeznijo," je pesem opisal Klinar.

Zametki sodelovanja segajo daleč nazaj
Pevec in vodja skupine Rok'n'band, je na Eminem odru nastopil že dvakrat. Leta 1997 (ko je s skupino Rok'n'band osvojil tretje mesto s pesmijo Jagode in čokolada) in leta 2000. "Koliko pa si ti že star," ga je sredi razlage vprašal Klinar. "Mi smo se spoznali leta '43 in smo se res odločili, da bi lahko poskusili tudi leta 2011. Predvsem me je navdušila ljubezen, revolucija in zato sem tukaj," je sodelovanje s "partyzansko" četo upravičeval Ferengja."Pa istega plastičnega kirurga imava," je izdal Klinar še druge podrobnosti, tesne naveze, ki jo imata s Ferengjo.

Obljubljajo več kot le nastop
Skupina obljublja pravo pašo za oči in ušesa, je zatrdil Klinar in dodal, da vsega ne more izdati. "Moram povedati, da imamo mi štirje tudi zamenjave – in iz Rok'n'benda in iz ostalih članov Rock Partyzanov. Če slučajno pride do prevelike evforije, bomo imeli leteče menjave kot pri hokeju. Tako da imamo 20 ljudi, ki spremlja te intenzivne priprave. Vmes so tudi medicinske sestre, zdravilci, šamani, kiropraktiki …" je izdal Klinar, ki ga je prekinil Ferengja: "Dogovorili smo se tudi, da bomo imeli vmes med nastopom 'epp', da se spočijemo."

Člani skupine pa so v primeru zmage na Emi pripravljeni odstopiti svoje mesto kakšnemu boljšemu izvajalcu, morda celo kakšnemu, ki ni bil povabljen k sodelovanju, so še dejali v pogovoru.

Spodaj si lahko pogledate izsek pesmi Time for revolution, ki so ga Rock Partyzani predstavili v oddaji Spet doma.

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV:
Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem

Glasba: Aleš Klinar
Besedilo: Aleš Klinar
Aranžma: Aleš Klinar, Franci Zabukovec
Emina razglednica: Rock Partyzani
Rock Partyzani v živo: Nika je žgala rock (NLP)