Lani je Nina s pesmijo Dež v polfinalnem izboru Eme prejela 966 telefonskih glasov in se uvrstila na četrto mesto, v finalu pa je zasedla drugo mesto s 3.527 glasovi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lani je Nina s pesmijo Dež v polfinalnem izboru Eme prejela 966 telefonskih glasov in se uvrstila na četrto mesto, v finalu pa je zasedla drugo mesto s 3.527 glasovi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Glasba: Martin Štibernik, Dejan Radičević
Besedilo: Martin Štibernik, Dejan Radičević
Aranžma: Martin Štibernik, Dejan Radičević
Emina razglednica: Nina Pušlar
Nina Pušlar v živo: Dež (NLP)

"Lansko leto so se stvari odvijale zelo hitro, in imam občutek, da letos ni nič drugače," se je v smehu spominjala lanskega nastopa na Emi. "Moram povedati, da imam srečo, saj se z ekipo, s katero delam že kar nekaj let, dobro poznamo, ideje nastajajo spontano in zelo hitro se jasni končna podoba letošnjega nastopa," je še dodala.

Cel MMC-jev pogovor s pevko in njen nastop v živo v oddaji NLP si lahko ogledate v videih desno.

"Vesela sem, da je še enkrat trojka, da je enako kot lani. Jaz upam, da bo tudi letos vsaj tako srečna, da bo pripomogla k temu, da bomo naredili dober nastop in bo publika pesem dobro sprejela," se veseli 22-letna pevka iz Ivančne Gorice.

Bilo lepo bi ne bo nadaljevanje zvoka, ki ga poznamo z aktualnega albuma. "Svojo glasbeno pot nadaljujem z novo skladbo Bilo lepo bi, ki se produkcijsko malce razlikuje od večine skladb iz mojega zadnjega albuma Slečeno srce, vendar je po zvoku in energiji bližje pesmi Dež, ki mi je lani prinesla veliko lepega. Skladba Bilo lepo bi ima svoje sporočilo in temu bomo prilagodili tudi odrski nastop," je pojasnila Nina.

Stara ekipa, novi izziv
Pesem je delo tandema v sestavi Martin Štibernik in Dejan Radičević. "Z Martinom sva sodelovala že pri moji prvi plošči, Dejan se nama je pridružil pri drugi, tako da smo ekipa, ki skupaj odlično funkcionira," je opisala Nina.

Prvi, ki je letošnjo "železo v ognju" za Emo slišal in pokomentiral, je bil Ninin brat Miha. Namreč kot je znano, pevka svoje skladbe najprej pošlje v poslušanje bližnjim sodelavcem in članom družine. "Ko sem mu pokazala ta komad, je bil malo zmeden. Demo je zvenel drugače in Miha ni čisto pričakoval te spremembe zvoka. Ko je bila skladba končana, je poklical in rekel: 'Veš, Nina, to je super komad.'," je razkrila.

Z veseljem zre proti Emi 2010
Pevka je nase prvič opozorila kot zmagovalka Bitke talentov v oddaji Spet doma leta 2005, toda v nasprotju z njenim predhodnikom (zmagovalca Bitke talentov leta 2004) Omarja Naberja del njene nagrade ni bila samodejna uvrstitev na izbor za Emo, kar pevka ni obžalovala. Prvič se je tako Eminem občinstvu predstavila lani, o kateri ne najde slabih besed: "Lanska Ema je bila super izkušnja. Nastop z veseljem večkrat pogledam in zelo sem zadovoljna s celostno podobo." Zanjo je zmaga na izboru tudi to, da pustiš s svojim nastopom pečat in da je sama skladba dobro sprejeta.

V letu 2010 se je za pevko vse vrtelo okoli Eme in pesmi Dež, za katero je pozneje nastal tudi remiks. Pesem je naletela na dober odziv tako radijskih postaj kot obiskovalcev njenih koncertov, kar si šteje za največji lanski uspeh. "To je ena izmed mojih najljubših skladb tudi na novi plošči," še danes trdi Nina.

A ne le na glasbenih odrih in izborih, svoj pečat je pustila tudi na izboru za lansko femme fatale, kjer je bila ena izmed kandidatk za osvojitev laskavega naziva. "Jaz se počutim bolj doma v glasbenem svetu," je zatrdila in dodala, da na usodnost gleda tako, da je lahko vsak človek za nekoga usoden. Pa se pevka ima usodno za letošnjo Emo? "Mislim, da bo ta festival prinesla veliko dobrih skladb," je diplomatsko odgovorila Nina.


Po Dežju, Slečenem srcu ...
Izid albuma Slečeno srce je namreč sledil le nekaj tednov po njenem nastopu na Emi 2010, a kot pravi pevka, se letos scenarij ne bo ponovil, čeprav v njeni glavi že nastajajo zamisli za nove projekte in pesmi. V ospredju so zdaj, poleg priprav na Emo, koncerti.

Spodaj si lahko pogledate izsek pesmi Bilo bi lepo, ki ga je Nina predstavila v oddaji Spet doma.

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV:
Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem

Glasba: Martin Štibernik, Dejan Radičević
Besedilo: Martin Štibernik, Dejan Radičević
Aranžma: Martin Štibernik, Dejan Radičević
Emina razglednica: Nina Pušlar
Nina Pušlar v živo: Dež (NLP)