Manu Chao je znova pustil pečat na slovenskem občinstvu. Foto: Blaž Tišler/Val 202
Manu Chao je znova pustil pečat na slovenskem občinstvu. Foto: Blaž Tišler/Val 202
Manu Chao
Manu Chao, poznan po svojem družbenem aktivizmu in kreativnem kozmopolitanstvu, je eden izmed svetovno najvplivnejših, najbolj spoštovanih in priljubljenih glasbenikov zadnjih desetletij. Foto: Andrej Šušmelj (Temma-X)
Manu Chao
Manu Chao bo svojo turnejo nadaljeval na Hrvaškem. Foto: Andrej Šušmelj (Temma-X)
Manu Chao
Pogled na razprodano dvorano Gospodarskega razstavišča. Foto: Andrej Šušmelj (Temma-X)

Glasbenik, ki se rad vrača v Slovenijo prav zaradi vzdušja, ki nastane med njegovimi oboževalci med nastopi, je po ogrevanju z domačimi izvajalci, skupinama Red Five Point Star in Hex, stopil pred razprodano dvorano, ki je po pričanju enih ponudila s solidno akustiko, spet drugi pa so bili do nje bolj kritični.

Pred nastopom je glasbenik izmenjal nekaj besed tudi za MMC in Val 202.
Manu Chao: "Mislim, da ne govorim niti enega jezika dobro!"

Obiskovalci, po podatkih organizatorjev se jih je zbralo 4.000, so sledili glasbeniku od prve do zadnje minute. Znan "glas malih ljudi" je za svoje slovenske oboževalce pripravil mešanico svojih največjih uspešnic in še neizdanih skladb. Obiskovalci pa so ga podobno kot leta 2011 v Tivoliju sprejeli z navdušenjem.

Kot velik podpornik lokalnih družbenokoristnih projektov je tokrat posebno izpostavil civilni združenji Anarhistična pobuda Ljubljane in Vstajniške socialne delavke, s predstavniki obeh se je srečal in pogovoril po koncertu. Obe iniciativi se borita proti nepravičnosti, neenakosti, zatiranju, diskriminaciji in omejevanju mišljenja ljudi.

Poleg tega so glasbeniki celoten izkupiček od prodaje koncertnih spominkov namenili projektu Botrstvo, humanitarni akciji Zveze prijateljev mladine in Vala 202.