Med drugim bo na prodaj McCartneyjev avtomobil znamke Mercedes. Foto: EPA
Med drugim bo na prodaj McCartneyjev avtomobil znamke Mercedes. Foto: EPA

Premožni oboževalci legendarne skupine The Beatles se bodo tako na dražbi lahko borili za Mini Cooper S DeVilla iz leta 1965, ki ga je vozil McCartney, in Mercedes E 300 estate iz leta 1979, ki ga je vozil Lennon. McCartneyjev mini je bil eden izmed štirih, ki jih je leta 1965 za vse člane skupine naročil njihov menedžer Brian Epstein.

Enega izmed McCartneyjevih avtomobilov pa so lani sicer prodajali že na dražbi v Londonu in novi lastnik je zanj odštel 1,4 milijona evrov, mini Ringa Starra pa je bil prodan za 114,5 tisoč funtov.

Glasbeni portal NME poroča, da je mini Georgea Harrisona še vedno v lasti njegove žene, lokacija Lennonovega minija pa je še vedno neznana.

Septembra pa bodo na dražbi prodajali še Harrisonovo kitaro, za katero pravijo, da bi se lahko prodala za približno 440 tisoč evrov. Harrison jo je prvič igral po tem, ko je svojo prvotno kitaro poslal na popravilo v Manchester. Lastnik trgovine mu je za čas popravila posodil drugo, a mu je bila tako všeč, da jo je uporabljal še naprej.