Tom Jones je v svoji karieri izdal 41 studijskih albumov in posnel številne glasbene uspešnice. Foto: Reuters
Tom Jones je v svoji karieri izdal 41 studijskih albumov in posnel številne glasbene uspešnice. Foto: Reuters

Tom Jones, čeprav bo letos dopolnil 79 let, še vedno polni dvorane in navdušuje poslušalce po vsem svetu. Aprila se odpravlja na ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija prvič nastopil pred slovenskim občinstvom. V ljubljanskih Stožicah bo predstavil presek svoje več kot 50-letne glasbene kariere in poslušalcem postregel s svojimi največjimi uspešnicami.

"Za nas je izjemna čast, da bo ta legendarni glasbenik prvič nastopil v Sloveniji. Njegovi koncerti so doživetje, ki ga težko opišemo z besedami, zato v Stožicah pričakujemo pravi spektakel," je o dogodku dejal organizator koncerta in direktor Star produkcije Alen Ključe.

Njegova pevska kariera traja že več kot 50 let
Tom Jones je v svoji karieri izdal 41 studijskih albumov. Pohvali se lahko tudi z 20 videoalbumi ter 16 kompilacijami. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebej navdušili njegovi zadnji trije albumi: Long Lost Suitcase (2015), Spirit in The Room (2012) in Praise & Blame (2010).

Med največjimi uspešnicami Tom Jonesa so skladbe It's Not Unusual, Kiss, Delilah, Green, Green Grass Of Home ter I'll Never Fall In Love Again, njegov album Reload iz leta 1999, na katerem sta skladbi Sex Bomb in Mama Told Me Not to Come, pa velja za najbolje prodajani album v pevčevi karieri.

Za svoje ustvarjanje je pevec prejel številne nagrade, med njimi tudi brit za prispevek glasbi, nagrado silver clef za življenjsko delo, nagrado hitmaker ter nagrado music industry trust award, zaradi prispevka k umetnosti in promocije Združenega kraljestva po svetu pa mu je kraljica Elizabeta II. podelila viteški naziv.

Vstopnice za koncert Toma Jonesa v Stožicah bodo na prodaj od 1. februarja dalje.