Raperja sta v sporu že od leta 2012. Foto: Reuters
Raperja sta v sporu že od leta 2012. Foto: Reuters
Eminem
Eminem je avgusta oboževalce presenetil, saj je popolnoma nepričakovano na družbenih omrežjih povedal, da je pripravil nov studijski album, ki ga je naslovil Kamikaze. Foto: Reuters

Spor med raperjema sega že v leto 2012, ko je MGK tvitnil, da je Eminemova 16-letna hčerka "vroča kot hudič". V nedavnem intervjuju je Eminem razkril, da ni bil najbolj zadovoljen z njegovim tvitom, in nadaljeval: "Pravi razlog, zakaj sem bil nespoštljiv do njega, tiči v tem, da je bil prvi, ki je dejal, da je on postal največji živeči raper, potem ko je njegov njegov najljubši raper prepovedal, da predvajajo njegove skladbe na radijski postaji Shade 45."

Ob tem je Eminem še nadaljeval, da ga je užalil s tem, ko je namignil, da poskuša uničiti njegovo kariero. "Ni mi mar za tvojo kariero? Ali misliš, da sploh razmišljam o tebi? Veš, koliko raperjev je boljših od tebe? Sploh nisi v tej sliki," je bil nazoren Eminem.

MGK, čigar pravo ime je Richard Colson Baker, ni ostal tiho in je izdal skladbo Rap Devil, s katero je takoj pristal na 13. mestu lestvice vročih 100 revije Billboard (to je bila tudi njegova prva letošnja uvrstitev na lestvico). Toda oboževalci skladbe na koncertih niso lepo sprejeli, saj jih je po poročanju spletne strani USA Today veliko skladbo izžvižgalo. Eminem je skladbo označil za "pomilovanja vredno".

Eminem je v povračilo izdal novo skladbo, kjer je MGK-ja z vso silo napadel. Z videospotom za skladbo KILLSHOT je uradno podrl rekord na YouTubu za najboljši debi hiphoperskega videospota v zgodovini portala. Samo v 24 urah je videospot imel 38,1 milijona ogledov. Najzanimivejši pa je podatek, da je tako skladbi na albumu, ki ju je izdal Eminem, kot skladbo Rap Devil produciral isti producent Ronny J.