Conte skuša v boj proti novemu koronavirusu pritegniti vplivneže, saj se pandemija po Italiji ponovno naglo širi, 33-letna Ferragnijeva, ki ima tudi svojo modno znamko, pa ima na družabnih medijih izjemen vpliv.

Marca, ko se je Italija spopadala z najhujšo fazo izbruha koronavirusa, sta zakonca prek spletne kampanje zbrala okoli 4,5 milijona evrov, z denarjem pa so zgradili novi oddelek milanske bolnišnice San Raffaele.

In ko se je v Italiji maja sprostilo strogo zaprtje, je Ferragnijeva s potovanji po državi več kot uspešno propagirala dopustovanje v domovini.

Svetlolasa Italijanka in njen dve leti mlajši soprog, ki februarja pričakujeta drugega otroka, sta še posebej priljubljena med mladostniki, tokrat pa sta svoje običajne objave, ki se vrtijo okoli mode, luksuza, otrok in njunega zasebnega življenja prekinila s pozivom k nošnji mask.

Virus se širi med mladimi

"Smo v težki situaciji in z nošenjem mask se lahko ognimo najslabšemu scenariju, popolnemu zaprtju države," je dejala Ferragnijeva z masko v rokah.

Na njenem Instagramu sicer praktično skoraj ni fotografije, na kateri bi nosila masko.

Fedez je medtem na svojem Instagramu, kjer mu sledi 11,1 milijon ljudi, svojim oboževalcem sporočil, da ju je Conte poklical konec tedna in prosil za njuno pomoč, ob tem pa predložil podatke, da se okužbe naglo širijo predvsem med mladimi.

V Italiji, ki jo je kriza koronavirusa prizadela najprej, število novih okužb ta mesec strmo raste, vlada pa je sprejela nove, še strožje ukrepe, da bi skušali ohraniti okužbe pod nadzorom. Med drugim so zdaj maske obvezne tudi zunaj po celotni državi.