Lady Kitty Spencer na poroki svojega bratranca princa Harryja. Foto: AP
Lady Kitty Spencer na poroki svojega bratranca princa Harryja. Foto: AP

Spencerjeva, najstarejša hči Dianinega brata Charlesa, se je z 80 milijonov funtov težkim Lewisom zaročila med božičnimi prazniki. V Južni Afriki rojeni Lewis, predsednik skupine Foschini, je ločenec, oče treh otrok in pet let starejši od Kittyjinega očeta.

Je tudi judovske vere, zato Spencerjeva zdaj obiskuje verske tečaje, da bi se lahko spreobrnila, navaja Sunday Times.

Ortodoksni Judje berejo hebrejsko in spoštujejo določene prehranske predpise. Od njih se pričakuje tudi, da pripadajo določeni sinagogi ter se držijo judovskih moralnih in pravnih načel.

Lewis se je s svojo prvo soprogo, 59-letno Leolo, s katero ima tri odrasle otroke, poročil leta 1985 v ortodoksno judovskem obredu. Leta 2011 je njegova družina oxfordski univerzi za financiranje imenovanja profesorja izraelskih študij donirala 3 milijone funtov.

Bo podpisala predporočno pogodbo?

Leola je pred poroko z Lewisom podpisala predporočno pogodbo, ni pa znano, ali bo enako storila tudi Kitty.

Spencerjeva je manekenka in redna udeleženka londonskih zabav visoke družbe. Foto: AP
Spencerjeva je manekenka in redna udeleženka londonskih zabav visoke družbe. Foto: AP

Lewis in Spencerjeva sta par od leta 2018. Manekenka, ki je tudi obraz modne hiše Bulgari, je lani za Daily Mail povedala, da se ji "nič ne mudi" začeti družino.

"Na neki točki se vidim z otroki, a niti 30 še nisem stara. Sicer imam prijateljice moje starosti, ki že imajo otroke in so neverjetno čudoviti, a mislim, da bi vsak moral slediti svojemu ritmu," je dejala.

Kitty britanski mediji zaradi rednih obiskov londonskih zabav radi označujejo za "poredno nečakinjo".

Pred Lewisom je bila štiri leta v razmerju s še enim starejšim moškim, 48-letnim nepremičninskim magnatom Niccolom Barattierijem di San Pietrom, ki jo je pustil leta 2017 in prešel na 53-letno Liz Hurley.