Jenner je kljub padcu ocene njenega premoženja končala na prvem mestu lestvice. Foto: Reuters
Jenner je kljub padcu ocene njenega premoženja končala na prvem mestu lestvice. Foto: Reuters

Priprava seznama največjih zaslužkarjev med slavnimi je sicer letos dvignila precej prahu. Med zbiranjem podatkov za seznam so pri reviji namreč ugotovili, da je njihova prejšnja ocena, da je Kylie Jenner milijarderka, napačna. Kljub odpravi napake in zmanjšanju ocene njenega premoženja pa je polsestra Kim Kardashian še vedno največja letošnja zaslužkarica med slavnimi. V reviji ocenjujejo, da je v zadnjih dvanajstih mesecih zaslužila dobrih 590 milijonov dolarjev. Največji del tega zaslužka je od prodaje njene linije kozmetičnih izdelkov koncernu Coty.

Največ med športniki zasluži švicarski teniški as Roger Federer. Foto: Reuters
Največ med športniki zasluži švicarski teniški as Roger Federer. Foto: Reuters

Na drugem mestu ji sledi svak Kanye West, ki je letos zaslužil dobrih 170 milijonov, predvsem na račun svojega dogovora z izdelovalcem športne opreme Adidas. S tem je bil West tudi najbolj poslovno uspešen glasbenik letos. Drugouvrščeni med glasbeniki Elton John je letos na račun svoje poslovilne turneje zaslužil 81 milijonov dolarjev.

Na tretjem mestu med največjimi zaslužkarji letos je teniški igralec Roger Federer, ki je s pomočjo sodelovanja s podjetij, kot so Uniqlo in Rolex, prehitel največji nogometni zvezdi Cristiana Ronalda in Lionela Messija.

Skupaj so vsi slavni na seznamu zaslužili dobrih 200 milijonov manj kot v enakem obdobju lani. Upad je predvsem posledica ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki so ohromili športno, zabavno in kulturno industrijo v zadnjih mesecih.

Seznam so pri reviji sestavili s pregledom finančnih poročil in pogodb, v katerih so sodelovali znani posamezniki, ter davčnih podatkov. Gre za podatke o zaslužkih, ne pa o splošnem bogastvu, o čemer najbolj priča padec lanske prvouvrščene Taylor Swift, ki je letos šele na 25. mestu na lestvici.