Foto: AP
Foto: AP

Britanci in britanski tabloidi imajo kar dobro v zobeh 51-letnega Westa, poleg Netflixove serije Prevara najbolj znanega po vlogi Jimmyja McNultyja v seriji Skrivna naveza (The Wire).

West v Rimu snema BBC-jevo serijo The Pursuit of Love, v kateri igra očeta 31-letne Lily James (Mamma Mia, Pepelka).

Sorodna novica Prevara (The Affair), serija, ki postavlja pod drobnogled skoke čez plot

In čeprav so Lily po dolgoletni zvezi z britanskim igralcem Mattom Smithom še poleti povezovali z ameriškim igralcem Chrisom Evansom, s katerim so jo fotografirali v Londonu med zmenkom v parku in večernim prihodom v njegov hotel, je zdaj očitno presedlala na 20 let starejšega rojaka.

Škandal na Otoku je izbruhnil prejšnji teden, ko so iz Rima pricurljale skupne fotografije Jamesove in Westa v precej kočljivih položajih. Tako sta se objeta sprehajala po večnem mestu, se skupaj vozila na skiroju in uživala v kosilu na prostem, pri čemer ji je on ljubeče grizljal vrat.

Dominic West je pet sezon v seriji Prevara igral pisatelja Noaha Sollowaya, ki ženo zapusti zaradi precej mlajše natakarice Allison Bailey. Foto: Netflix
Dominic West je pet sezon v seriji Prevara igral pisatelja Noaha Sollowaya, ki ženo zapusti zaradi precej mlajše natakarice Allison Bailey. Foto: Netflix

Ko so fotografije zaokrožile po tabloidih tako v Veliki Britaniji kot v ZDA, se je West s prvim letalom vrnil k ženi v Anglijo, kjer je nato v bizarni predstavi za medije očitno poskušal dati vtis, da je z zakonom vse v najlepšem redu.

Predstavnikom medijem sta zakonca, ki v dvorcu v grofiji Wiltshire vzgajata štiri otroke, predala zgolj listek s sporočilom, kako je njun zakon trden, nato pa sta se pred kamerami še poljubila, pri čemer zlasti pri njej ni bilo mogoče spregledati, kako nelagodno ji je.

Odpovedala vse intervjuje

West in 49-letna Catherine FitzGerald, ki prihaja iz premožne aristokratske irske družine, dela pa kot krajinska arhitektka, sta se sicer spoznala na fakulteti, ko sta bila krajši čas par, nato pa so se njune poti razšle.

Ona se je leta 1995 poročila z vikontom Edwardom Lambtonom, od katerega se je ločila leta 2002, nato pa se ponovno povezala z Westom, s katerim sta se poročila leta 2010 na gradu njene družine na Irskem (fotografija desno) in imela skupaj tri otroke – West ima iz prejšnje zveze še 22-letno hčerko.

Kljub predstavi za medije je West le dva dni pozneje ponovno sedel na letalo za Rim – in to skupaj z Jamesovo, med poletom pa sta se strastno poljubljala.

Igralka bi morala sicer v teh dneh promovirati film Rebecca, v katerem igra z Armiejem Hammerjem, ki se je sam pred kratkim razšel s soprogo, a sta včeraj oba odpovedala vse intervjuje in gostovanja v pogovornih oddajah.

West je v seriji Prevara igral pisatelja Noaha Sollowaya, ki soprogo zapusti zaradi mlajše natakarice, ki tudi sama vara soproga. Britanski igralec je sicer v preteklosti podal že precej nonšalantnih, liberalnih izjav glede zakona in koncepta zvestobe ter kako je na koncu važno zgolj to, da se po skoku čez plot vrneš k soprogi.