Maddox, ki je prav danes dopolnil 18 let, je zadnje mesece izbiral, kje bo začel svojo univerzitetno pot. Februarja so ga opazili tudi med ogledom znane newyorške univerze NYU, vendar pa se je najstnik nazadnje odločil, da ne bo ostal v ZDA.

Izbral je univerzo Yonsei v Seulu, za smer študija pa biokemijo, so izvedeli pri ameriški reviji People. "Začel se je učiti korejščine, večkrat na teden ima učne ure, da bi se kar najbolj pripravil," je za revijo People povedal vir blizu družine slavne igralke: "Angelina ga bo tja pospremila še ta mesec. Pogrešala ga bo, ker bo tako daleč, vendar je zelo ponosna."

Maddox se seli v bližino svoje rodne Kambodže. Foto: EPA
Maddox se seli v bližino svoje rodne Kambodže. Foto: EPA

Maddox si je prav tako zelo blizu s svojimi brati in sestrami, zato tudi mlajši člani klana Jolie-Pitt – Pax, Zahara, Shiloh, Knox in Vivienne – upajo, da ga bodo kmalu obiskali.

Angelina in Maddox sta že bila skupaj v Južni Koreji, ko je igralka državo obiskala kot posebna odposlanka Visokega urada Združenih narodov za begunce (UNHCR). S seboj je vzela tudi svojega najstarejšega sina, ki je ta čas izkoristil za obisk univerzitetnih kampusov in očitno našel takega, ki ga je najbolj prepričal.