Pismo v roke princa Harryja in Meghan Markle ni prišlo, saj je sumljiva pošiljka že pred tem vzbudila pozornost varnostne službe. Foto: Reuters
Pismo v roke princa Harryja in Meghan Markle ni prišlo, saj je sumljiva pošiljka že pred tem vzbudila pozornost varnostne službe. Foto: Reuters

Pismo, ki je prispelo v palačo St. James, je poleg belega prahu vsebovalo tudi sovražno sporočilo, v katerem je med drugim pisalo, da poslana snov vsebuje izredno škodljive spore bacila antraks, ki se velikokrat uporablja v t. i. bioterorističnih napadih.

Zaradi sumljivega belega prahu so bili takoj sproženi varnostni ukrepi, poznejša laboratorijska analiza pa je pokazala, da gre za neškodljivo snov.

Po poročanju revije Time je londonska metropolitanska policija v izjavi za javnost pojasnila, da je pismo v palačo St. James, kjer živita tudi princ Charles in Camilla ter kraljičina hči princesa Anna, prispelo 12. februarja.

Po navedbah policije naj pismo ne bi prišlo v stik z nobenim članom kraljeve družine, saj ga je varnostna služba prestregla že pred tem. Policija zdaj preiskuje tudi sovražno sporočilo, ki naj bi po neuradnih informacijah imelo rasistično konotacijo.

V istem tednu se je podoben incident zgodil tudi v ZDA, kjer je pismo z belim prahom odprla žena Donalda Trumpa ml., sina ameriškega predsednika. Vanessa Trump je bila po odprtju pisma preventivno hospitalizirana, vendar je laboratorijska analiza tudi v tem primeru pokazala, da je bila snov v pismu neškodljiva.