Poškodovano ima zgolj koleno. Foto: Reuters
Poškodovano ima zgolj koleno. Foto: Reuters
Richard Hammond, Jeremy Clarkson, James May.
Do nedavnega so vodili oddajo Top Gear, po sporu na BBC-ju pa so pod okriljem Amazona začeli ustvarjati The Grand Tour. Foto: Reuters

Nesreča se je zgodila med gorsko dirko v Švici, zaradi zdrobljenega kolena pa so ga s helikopterjem hitro odpeljali v bolnišnico. S ceste je zletel s hrvaškim električnim avtomobilom Rimac Concept One.

47-letnik je sam zlezel iz zmečkanega avtomobila, tik preden se je vozilo vnelo. "Richard je bil po nesreči pri zavesti in je govoril, iz avtomobila pa je zlezel sam, tik preden je ta zagorel," so v uradni izjavi zapisali tiskovni predstavniki avtomobilistične oddaje.

"S helikopterjem so ga odpeljali v bolnišnico, kjer bo zdravstveno osebje preverilo resnost poškodbe kolena," so še zapisali ter poudarili, da je vzrok nesreče za zdaj še neznan ter ga preiskujejo.

"Kot da bi počila bomba," sta nesrečo opisala sovoditelja oddaje Jeremy Clarkson in James May, Clarkson pa je pozneje na družbenem omrežju Twitter zapisal: "To je bila največja nesreča, kar sem jih kadar koli videl, a na srečo kaže, da bo z Richardom vse v redu."

Še ena nesreča za Hammonda
To pa ni bila prva Hammondova nesreča. Pred več kot desetletjem je bil med snemanjem oddaje Top Gear vpleten v še hujšo nesrečo. Takrat je utrpel resne poškodbe možganov ter je v bolnišnici preživel pet tednov.

Pred nekaj meseci je znani voditelj med snemanjem oddaje v Mozambiku padel z motorja. "Res je, padel sem, ampak sem v redu. Hvala za skrb. Večkrat sem že padel in se udaril. Življenje gre naprej," je zapisal po padcu.

The Grand Tour je Amazonova serija, ki po incidentu na BBC-ju ponovno združuje voditeljski trio Clarkson, May in Hammond. Trenutno snemajo drugo sezono.