Tomu Cruisu bo po snemanju novega filma, ločitvi in prijateljevi smrti dopust vsekakor dobro del. Foto: Reuters
Tomu Cruisu bo po snemanju novega filma, ločitvi in prijateljevi smrti dopust vsekakor dobro del. Foto: Reuters

Hollywoodski zvezdnik je ob 17. uri z zasebnim letalom priletel na splitsko letališče z londonskega letališča Luton, poroča Slobodna Dalmacija.

Po pristanku se je v spremstvu telesnega stražarja sprehodil do kombija, ki ga je odpeljal do pristanišča, tam pa se je Cruise vkrcal na 60 metrov dolgo jahto in po neuradnih podatkih odplul proti Hvaru, čeprav ugibajo, da naj bi se ustavil tudi na Visu, ki slovi po svoji odlični otoški kulinariki, in na še neokrnjenem Lastovu.

Naslednja postaja: Črna gora
50-letni igralec naj bi se v Dalmaciji zadržal do 3. septembra, ko je napovedan odhod njegovega letala. Dopust naj bi nato Cruise, ki ima v delu kar šest filmov, nadaljeval v Črni gori.
Za Cruisa, ki ima za seboj mučno poletje (najprej ga je zadel nepričakovan zahtevek za ločitev žene Katie Holmes, nato pa še samomor režiserja Top Guna Tonyja Scotta), to, kot smo že omenili, ni prvi obisk Hrvaške. Septembra 2004 je na priporočilo "prijatelja", kot je takrat povedal, oddih preživljal v Dubrovniku in na Mljetu. Cruise je bil takrat navdušen.
Na Hvaru je sicer letos dopustovala že cela vrsta bogatih in slavnih, denimo Boy George in Edward Norton, med otočani pa so še kako živi spomini tudi na lanske "nore" zabave princa Harryja.