Oprah je lani obiskala tudi Indijo. Foto: EPA
Oprah je lani obiskala tudi Indijo. Foto: EPA
Bono Vox
Pevec irske skupine U2, Bono Vox, je edini glasbenik na lestvici. Foto: EPA

Lestvico najvplivnejših ljudi iz sveta zabave je sestavila ugledna revija Forbes, ki je "kraljico pogovornih oddaj" na sam vrh uvrstila drugo leto zapored. Kar Winfreyjeva pove ali naredi, se zdi pomembno 48 odstotkom vprašanih, kar je le odstotek manj v primerjavi z lanskim letom.

V raziskavo so vključili več kot 7.500 ameriških znanih ljudi. Pri Forbusu so sicer priznali, da vpliv različnim ljudem lahko predstavlja različne stvari, najpogosteje pa pomeni, kakšen pečat je nekdo pustil na kulturo.

Oprah je svojo oddajo The Oprah Winfrey Show, s katero se je vsak dan pojavljala na malih zaslonih, po 25 letih končala maja leta 2011, saj je začela nov ogromen projekt - postavila je svojo televizijsko mrežo OWN, na kateri je največ programa namenjenega svetovanju o življenju in slogu, torej z njo (znova) meri na ženske.

Lanceova zgodba ji je pomagala
V prvih mesecih je bila gledanost njene televizije precej nizka, ji je pa močno pomagal ekskluzivni intervju z grešnim kolesarskim šampionom Lanceom Armstrongom, ko je prav v pogovoru z njo januarja prvič priznal, da si je do sedmih zmag na Dirki po Franciji pomagal na nedovoljen način. Veliko zanimanja je požela tudi z iskrenim intervjujem z glasbenico Beyonce, tako da je v zadnjem času Oprah vsaj nekoliko bolj zadovoljna s številkami gledanosti. Mimogrede, lani je priznala, da je bila odločitev za mrežo OWN napaka.

Očitno pa je ob televizijskih voditeljih do vpliva najlažje priti filmskim režiserjem, saj Winfreyjevi na lestvici sledita kar dva, oba sta legendarni hollywoodski imeni, Steven Spielberg in Martin Scorsese. Iz deseterice je letos izpadel igralec Michael J. Fox, ki je bil lani še na drugem mestu.

Najvplivnejši ljudje iz sveta zabave za leto 2013:
1. Oprah Winfrey (lastnica TV-mreže)
2. Steven Spielberg (režiser)
3. Martin Scorsese (režiser)
4. Ron Howard (režiser)
5. George Lucas (režiser)
6. Dr. Mehmet Oz (televizijski zdravnik)
7. Barbara Walters (TV-voditeljica)
8. Bono Vox (pevec in dobrodelnik)
9. Suze Orman (TV-voditeljica)
10. Clint Eastwood (režiser)