Balotelli in Ficova sta se domnevno razšla zaradi njegove nezvestobe - varal naj bi jo celo s prostitutko. Foto: Reuters
Balotelli in Ficova sta se domnevno razšla zaradi njegove nezvestobe - varal naj bi jo celo s prostitutko. Foto: Reuters
Raffaella Fico
Novica o tem, da je Raffaella noseča, je v javnost prišla kmalu po tem, ko sta z Mariem razdrla zaroko. Seveda ni šlo brez javnega pranja perila: med drugim je Balotelli Ficovi očital, da mu je otroka "podtaknila" in da želi z njim samo zaslužiti, ona pa je vse to zanikala. Foto: Reuters
Fanny Neguesha
Mario v intervjuju ni namenil niti besedice svojemu dekletu. Italijanski mediji se sprašujejo, ali je njune ljubezni že konec. Foto: Reuters

23-letni italijanski reprezentant je po dolgem času spet spregovoril o svojem zasebnem življenju. Natančneje, v obsežnem intervjuju za Gazzeto dello Sport je skušal pojasniti, kakšen je njegov položaj v zadevi očetovstva male Pie, ki je pred nekaj dnevi dopolnila eno leto.

V tem letu napadalec Milana deklice sploh še ni videl, ker še vedno zanika očetovstvo: "Vse leto sem se skušal z Raffaello Fico dogovoriti za opravljanje DNK-testa," začenja svojo izpoved Mario in pojasnjuje, zakaj Pie še ni videl: "Že velikokrat sem pomislil na deklico. Ampak ne morem se kar pojaviti, saj ne vem, ali sem sploh njen oče. To ne bi bilo pravično do deklice, do otrok, ki so razočarani, ko odrasli naenkrat izginejo. In prav jaz vem, kako je to (Maria je posvojila italijanska družina, op. a.)." Balotelli dodaja: "Ves čas pravim, da če se bo dokazalo, da je deklica moja hčerka, bom prevzel vso odgovornost, poskrbel bom zanjo. Ampak ne mislim odgovarjati na provokacije Ficove, tega resnično ne potrebujem, to bi škodilo tudi deklici. Tega ne želim."

Bo sodišče prišlo zadevi do dna?
Primer Fico - Balotelli se je preselil na sodišče. V teh dneh je bilo prvo zaslišanje na sodišču v Brescii, nogometaš pa pravi, da bo spoštoval zakon: "Naredil bom tisto, kar bo določilo sodišče v Brescii. In upam, da mi ne bodo le rekli, naj dam denar Ficovi, ker bi rad opravljal tudi očetovsko nalogo, rad bi pazil na deklico, da je kdo ne izrabi zaradi slave."

Z italijansko starleto, ki že vse od začetka vztrajno zatrjuje, da je prav Mario Balotelli oče njene hčerkice, se ljubezenska zgodba ni iztekla najbolje, ampak Mario je šel naprej: "To je končana zgodba, ki mi je prinesla veliko gorja. Težke čase sem preživel v zadnjih mesecih, to pa se je poznalo tudi na igrišču. Zelo sem razočaran, saj sem mislil, da mi ona želi dobro, ampak bilo je ravno nasprotno - ona je vse to načrtovala, naredila je projekt o meni."

Raffaella je veselo novico, da pričakuje otroka, svetu sporočila med evropskim prvenstvom, ki je potekalo leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini: "Poklicala sem ga in mu rekla: 'Se spomniš najinih sanj, da bi postala starša? No, otroka pričakujem. Tvojega otroka.'" Najprej je bil tiho, nato pa je dejal: "To je najlepša novica na svetu," je veselo novico svetu razkrila lepotica. Mario se tistih dni spominja tako: "Poklicala me je med prvenstvom, sumljivo pa je bilo to, da so mi novico prijatelji povedali že en dan prej, ker je dala intervju. Časopis je bil že v tisku, ko sem jaz šele prejel klic."

Nisem niti emir niti naftni mogotec
Ficova na sodišču zahteva veliko: "Morda so me zamenjali za emirja ali pa za naftnega mogotca," se je nad zahtevano astronomsko preživnino začudil športnik, ki je v intervjuju odkrito povedal, da ni dal niti evra za vzgojo malčice. Ampak za to ima konkreten motiv, pravi Balotelli: "To ni odvisno od mene. Bil sem pripravljen takoj skleniti dogovor, ki bi jamčil za mojo in dekličino zasebnost, če bi test pokazal, da je ona moja. Ampak tega niso sprejeli (Raffaella in njeni odvetniki, op. a.)."

V intervjuju Mario ni spregovoril niti besedice o Fanny Negueshi, lepotici, ki mu je osvojila srce. Nekateri italijanski mediji pravijo, da ni komentiral zveze, ker naj bi se ta že končala. Je pa na koncu nogometaš, ki je znan po svojem "težkem" značaju, spregovoril o sebi: "Vem, da sem privilegiran; tisti, ki pravijo, da sem vzvišen, pa me očitno ne poznajo dovolj dobro."