Igralski par, ki se je z novim koronavirusom okužil v Avstraliji med snemanjem Hanksovega novega filma, se je prek Instagrama najprej zahvalil za skrb avstralskemu zdravstvenemu osebju v bolnišnici Gold Coast, kjer so jima potrdili okužbo.

Nato je dodal: "Izolirana sva, saj ne želiva virusa prenesti na koga drugega. Obstajajo ljudje, pri katerih bi ta virus lahko povzročil resne zdravstvene zaplete. Midva greva dan za dnem." Vse je pozval, naj sledijo navodilom strokovnjakov in skrbi zase ter drug za drugega.

Hanks je svoje sporočilo iz samoizolacije sklenil z besedami iz filma A League of their Own: "Ne pozabite, da kljub vsem trenutnim dogodkom v bejzbolu ni joka."

Seznam okuženih znanih osebnosti z novim koronavirusom je vse daljši.

Kanadski premier Justin Trudeau se je včeraj odločil za 14-dnevno samoizolacijo, potem ko so testi pokazali, da je njegova žena Sophie Gregoire Trudeau okužena z novim koronavirusom.

Sorodna novica Okužbe se širijo v garderobi Utaha: pozitiven tudi test Donovana Mitchlla

Z novim koronavirusom se je okužil tudi čilski pisatelj Luis Sepulveda, ki živi na severu Španije. Simptome okužbe je imel že februarja po vrnitvi s knjižnega festivala na Portugalskem.

Koronavirus ni obšel niti angleške Premier lige. Da sta okužena, sta sporočila trener Arsenala Mikel Arteta in nogometaš Chelseaja Callum Hudson-Odoi.

Tudi italijanski Juventus je sporočil, da je okužen njihov branilec Daniele Rugani.

Liga NBA bo zaradi pandemije koronavirusa obstala vsaj za 30 dni, potem ko so testi potrdili okužbo pri košarkarju Utaha Rudyju Gobertu, zatem pa še pri njegovem soigralcu Donovanu Mitchellu.

Okužen je tudi kolumbijski kolesar Fernando Gaviria. Pred desetimi dnevi so ga sprejeli v bolnišnico v Združenih arabskih emiratih. Na testu za koronavirus je bil pozitiven tudi kolesar ruskega Gazproma Dmitrij Strahov.