V znak praznovanja 30. obletnice nastanka Princa z Bel-Aira (The Fresh Prince of Bel-Air), ene izmed najbolj gledanih televizijskih serij, se je Will Smith znova srečal s staro zasedbo, s katero je že začel snemati poseben del. Posebno epizodo serije, ki je televizijske zaslone polnila med letoma 1990 in 1996, bo produciralo Smithovo podjetje Westbrook Media, premierno pa bo predvajana na HBO Maxu okoli zahvalnega dneva.

Poročali smo že, da bodo v novem delu nastopili Karyn Parsons, Tatyana Ali, Daphne Maxwell Reid, Alfonso Ribeiro, Joseph Marcell in DJ Jazzy Jeff.

Svoje sledilce pa je Smith presenetil s fotografijo, ki jo je delil na svojih družbenih omrežjih. Na njej se namreč nasmejano pogovarja z Janet Hubert, igralko, ki je upodobila lik Tete Viv v prvih treh sezonah serije. Srečanje je HBO Max opisal kot "čustveno ponovno združitev in iskren pogovor". Objava je v oboževalcih sprožila val nostalgije, saj nikoli niso popolnoma preboleli odhoda Hubertove. Hkrati pa so bili vzhičeni nad dejstvom, da sta končno zakopala bojno sekiro.

Čeprav se ne zdi, da se bo pridružila drugim pri snemanju, bo odsek s Smithom vseeno del televizijskega dogodka. Obetal naj bi se "zabaven in iskren večer, poln glasbe, plesa in posebnih gostov," je za medije povedal HBO Max.

Do nedavnega sicer igralka ni govorila s svojimi nekdanjimi soigralci. Spor, ki je trajal 27 let, pa je očitno končno prišel h koncu.

Skoraj tri desetletja spora

Hubertovo je leta 1993 po treh sezonah nadomestila Daphne Maxwell Reid. Prvotno naj bi igralka odšla zaradi ustvarjalnih razhajanj, pozneje pa so na površje priplavale informacije, da je imela igralka s soigralci številne težave.

V intervjuju za radijsko postajo Atlanta je Smith leta 1993 dejal, da je Hubertova želela, da bi bila serija popolnoma njena (The Aunt Viv of Bel-Air). V nos naj bi ji šlo, da je bila v igralski industriji že 10 let, potem pa je "prišel neki smrkavec in dobil svojo serijo".

Po mnenju 64-letnice naj bi bil Smith tisti, ki je kriv za njen konec v seriji, čez leta pa je večkrat kritizirala tako njega kot celotno serijo. Nekoč je prisegla, da z njim ne bo nikoli več sodelovala. Pozneje je vseeno dejala, da je odprta za ponovno srečanje.