Kate je v hospicu pomagala zasaditi manjši vrt. Foto: Reuters
Kate je v hospicu pomagala zasaditi manjši vrt. Foto: Reuters

Vojvodinja Cambriška, ki si je za svoje glavne dobrodelne dejavnosti izbrala prav področje otrok oz. družin, v zadnjem času pogosto opozarja na delo in težave organizacij, ki pomagajo otrokom. V četrtek je obiskala otroški hospic v Norfolku, enega izmed 54 v državi, ki deluje pod okriljem iniciative Together for Short Lives (Skupaj za kratka življenja).

Dogodka kraljeva palača v nasprotju s številnimi drugimi vojvodinjinimi obveznostmi ni obešala na veliki zvon, ampak po dogodku zgolj objavila nekaj fotoutrinkov in Katino izjavo, v kateri ni skoparila s hvalo na račun zaposlenih v tovrstnih ustanovah. "Nega in skrb, ki ju nudite tako otrokom kot njihovim družinam v teh, skoraj nepredstavljivih okoliščinah, sta osupljivi," je med drugim zapisala.

Iniciativa, v okviru katere deluje večina britanskih otroških hospicev, sicer nudi dom številnim otrokom, ki se jim čas na zemlji izteka, skrbijo tako za njihovo zdravstveno stanje kot tudi za psihološko podporo njim in njihovim družinam, pa tudi za zabavne aktivnosti.

A zaradi pandemije novega koronavirusa oz. ukrepov za preprečevanje njegovega širjenja so stiki otrok in njihovih družin omejeni na telefonske in videopogovore, tudi svetovanje in psihološka podpora svojcem so omejeni, na kar je opozorila tudi Kate in tako zaposlenim kot bolnikom in njihovim svojcem izrazila svojo podporo.