Serena ali Venus - kateri bi dobila vaš glas? Foto: EPA
Serena ali Venus - kateri bi dobila vaš glas? Foto: EPA
Novak Djoković
V modnem smislu je 'poseben dosežek' včeraj uspel Srbu Novaku Djokoviću, ki si je po zmagi nad Lleytonom Hewittom v zanosu preprosto - raztrgal majico. Foto: Reuters


Potem ko se je Venus Williams maja na Roland Garrosu pojavila v tesni oblekici, ki je zaradi čipk in kroja spominjala na spodnje perilo, in je na začetku leta pod melbournskim soncem igrala v živo rumeni oblekici v kombinaciji z rjavo, kar je dajalo vtis, da razkriva več gole kože, kot bi smela, so vsi nestrpno čakali, kaj si bo omislila v Wimbledonu.

Znano je, da se morajo vsi igralci in igralke v londonskem okrožju SW19 odpovedati pisanim barvam in se obleči pretežno v belo. Od tu naprej pa imajo modni oblikovalci in vplivni opremljevalci s športno opremo prosto pot in skušajo vsako leto ponuditi kaj novega.

Serena "podlegla" wimbledonski tradiciji
Tudi tokrat, kot je to postalo že običajno, iz povprečja v modnem slogu štrlijo Serena, Venus in ruska lepotica Marija Šarapova. Serena, številka ena na svetu, si je omislila belo-rdečo kombinacijo, ki spominja na znameniti posladek Wimbledona - jagode s smetano. "Zanimivo se mi zdi, da se tega pred menoj ni spomnil še nihče. Bela predstavlja smetano, rdeča pa jagode." Seveda je Serena poskrbela tudi za podrobnosti in si v tej barvi omislila še svetleče nohte.

Kaj je Venus mislila s tem krilcem?
Če je teniška zvezdnica za svoj izbor požela odobravanje, pa je, vsaj sodeč po kritikah modnih strokovnjakov, tokrat v temo brcnila njena starejša sestra Venus. Njeno "prhutajoče" krilce so poimenovali "ko se hula dekleta vrnejo v 20. leta". "Ali naj bi krilce spominjalo na travo? Kdo ve, vsekakor je prekratko in hkrati videti prefino. Točka za Sereno," je zapisal britanski Guardian. Večinsko mnenje: ta "bela stvar" je preveč nabrana, s preveč trakci in premalo dodelana, da bi bila videti zapeljivo ali vsaj dobro.

Je pa po drugi strani presenetljivo v celoti bela, povsem bela. "Tokrat ne gre za nikakršno iluzijo," je petkratna zmagovalka Wimbledona razlagala ob prihodu v Anglijo. "Navdih za to obleko sem dobila pri Tini Turner, saj je izjemna, res izjemna umetnica, poleg tega pa tudi velika borka. In seveda kljub letom je videti odlično. Od malih nog jo občudujem."

Seveda pa v nobeni teniško-modni rubriki ne gre brez privlačne plavolaske Marije Šarapove, ki je kljub dolgemu vračanju po poškodbi kamor koli pride v središču pozornosti. Njen opremljevalec Nike si je zanjo zamislil všečno oblekico z zanimivim vzorcem na krilu, ki bi lahko spominjal na liste vrtnice. "Razburljivo, a še vedno športno," so v en glas ocenili modni strokovnjaki, ki seveda niso spregledali niti bleščečih Tiffanyjevih uhanov.