Zakonca Miller sta se poročila leta 2012. Foto: Reuters
Zakonca Miller sta se poročila leta 2012. Foto: Reuters

"Čakala sva in čakala in čakala," je pojasnil nekdanji ameriški smučarski zvezdnik. "Morgan je bila že zelo neučakana."

Za športnika in njegovo ženo je rojstvo dvojčkov predstavljalo precej "noro" izkušnjo, saj babici nista pravočasno prišli na njun dom. "Dokler sta prišli k nam domov, sva jaz in moja mama v rokah že držala vsak enega dojenčka," je razložil. "Na srečo je bila moja mama babica, vendar v zadnjih 20 letih ni pomagala pri rojstvu nobenega dojenčka, ravno tako nikoli ni pomagala pri rojstvu dvojčkov."

Dodal je, da sta bila sicer oba precej sproščena, a da "zagotovo nista bila kvalificirana za domač porod dvojčkov brez pomoči".

Tako mama kot novorojenčka se počutita dobro. "Neverjetno je bilo, ker je bilo vse skupaj tako spontano, a se je izteklo tako dobro. In to, da je Bode skupaj z mamo pomagal pri porodu svojih enojajčnih dvojčkov, je bilo naravnost čarobno."

Dvojčka za zdaj še nimata imen in starša pravita, da je to ena izmed prednosti domačega poroda. "V bolnišnici te ne pustijo domov, če nimaš izbranega imena," se je pošalil športnik. "Nekako bova že našla imeni. Trenutno kažeta zelo različni osebnosti."

Novico o nosečnosti sta sicer razkrila dobro leto po tem, ko sta tragično izgubila 19-mesečno hčer Emeline Grier. Deklica se je utopila junija lani v sosedovem bazenu v kalifornijskem Orange Countyju. Čeprav jo je Bode takoj začel oživljati, je deklica naslednji dan v bolnišnici izgubila bitko za življenje.

Po hudi izgubi sta se hitro morala zbrati, saj se jima je štiri mesece po tragični nezgodi rodil sin Easton. Morgan je po nesreči razkrila, da je bila izguba otroka med nosečnostjo "najbolj nerazumna izkušnja v vsem življenju".

Zagon sta Bode in Morgan našla tudi v ozaveščanju staršev, kako preprečiti utopitve malčkov. V ZDA je namreč prav utopitev najpogostejši vzrok smrti otrok med prvim in četrtim letom starosti.