Foto: MMC RTV SLO/DS Automobiles
Foto: MMC RTV SLO/DS Automobiles

Pri DS Automobiles pravijo, da je njihova nova limuzina odlično zlitje izročila, znanja in vrhunske tehnologije. Z dolžino 4,93 metra in širino 1,85 metra ter velikimi kolesi s premerom ima močan nastop, nova različica modularne platforme EMP2 s podaljšano medosno razdaljo pa ji je zagotovila tudi prostornost.

DS 9 je klasična limuzina, ki nadaljuje oblikovno zasnovo znamke. Spredaj izstopata vpadljiva maska s tridimenzionalnim diamantnim učinkom in kovinski trak "Clous de Paris", oblikovni poudarek, ki je tokrat prvič okrasil zunanjosti avtomobila. Neprekinjenost linij zagotavlja črta, ki se s prednje maske razteza prek motornega pokrova, vetrobranskega stekla, strehe in prtljažnih vrat, značajska črta pa poteka tudi med prednjimi in zadnjimi lučmi, ki izstopajo na zadku.

Foto: MMC RTV SLO/DS Automobiles
Foto: MMC RTV SLO/DS Automobiles

Prostorna notranjost je urejena precej razkošno, udobno in praktično, za personalizacijo pa poskrbijo teme, ki se sklicujejo na pariške četrti. Obsežen je tudi nabor različnih in pripomočkov, med katerimi izstopa sistem DS active scan suspension, ki s pomočjo kamere in drugih tipal prilagaja udobje vzmetenja.

Za pogon bo sprva skrbel bencinski priključnohibridni pogonski sklop s sistemsko močjo 165 kilovatov in baterijo z zmogljivostjo 11,9 kilovatne ure, ki zagotavlja električni doseg med 40 in 50 kilometri. Za električno vožnjo skrbi 80-kilovatni elektromotor, ki omogoča električno vožnjo do hitrosti 135 kilometrov na uro. Pozneje prideta še močnejša hibridna pogonska sklopa, na voljo pa bo tudi 165-kilovatni turbobencinski motor.

Foto: MMC RTV SLO/DS Automobiles
Foto: MMC RTV SLO/DS Automobiles