Harrison Ford in Calista Flockhart sta par zadnjih 18 let. Foto: AP
Harrison Ford in Calista Flockhart sta par zadnjih 18 let. Foto: AP

Ford in 55-letna Calista Flockhart bosta junija praznovala 10. obletnico poroke, skupaj pa sta že skoraj 18 let, kar ju uvršča med hollywoodske pare z daljšim stažem. Spoznala sta se leta 2002 na podelitvi zlatih globusov in se, kljub 22-letni starostni razliki (ki je bila morda pred 18 leti opaznejša kot danes) zaljubila.

Da starostna razlika zanju ni bila nikoli nekaj, kar bi sploh opazila, je že pred leti v intervjuju za revijo Closer zatrdila tudi igralka, ki je zaslovela v odvetniški seriji Ally McBeal. "Če povem po pravici, se dostikrat počutim starejša kot Harrison."

Ford pa se je njune zveze dotaknil tudi v intervjuju za revijo Parade, v katerem je sicer velik del pogovora namenil svoji bogati igralski karieri, in med drugim v šali razkril, da sta s Calisto zakonske težave prebrodila, ker je on "sklonil glavo in kimal".

Morda pa je pravi razlog za njuno (za Hollywood tako neznačilno) uspešno zvezo tudi v tem, da se, ko je to le mogoče, umakneta iz Los Angelesa na svoj ranč v Wyomingu. Flockhartova in Ford tam pogosto gostita tudi vse svoje otroke z družinami. Ford ima iz dveh preteklih zakonov štiri potomce - Bena (52) in Williard (50) s prvo ženo Mary Marquardt ter Malcolma (32) in Georgio (29) z Melisso Mathison , Flockhartova pa je, tik preden je spoznala Harrisona, posvojia Liama, ki ima danes 19 let.

Na ranč najpogosteje kar odletijo z letalom, ki ga pilotira sam, je še razkril Ford,