35-letni Justin Carter je umrl v soboto v Houstonu. Tragično novico je javnosti sporočila njegova mama Cindy McClellan, ki je pojasnila, da se je njen sin po nesreči ustrelil s pištolo, ki so jo na snemanju uporabljali kot rekvizit. Pištola, ki jo je Carter nosil v žepu, se je nenadoma sprožila, krogla pa je po Cindyjinih besedah njenega sina zadela v glavo.

Naslednik Gartha Brooksa

Carter je umrl, tik preden bi njegova kariera lahko zares zaživela. Po pisanju revije People je pred smrtjo sklenil pogodbo z agencijo Triple Threat Management, odpravljal se je tudi na svojo prvo večjo turnejo po ZDA. "Justin je imel v naših, pa tudi v očeh javnosti velik potencial, da bi postal naslednji Garth Brooks," so ob tragični novici sporočili iz Triple Threat Managementa.

Carter, ki je za seboj pustil dve majhni hčerki, je na začetku meseca izdal novi singel Love Affair. Založba namerava v kratkem izdati tudi preostale pesmi, ki jih je pred smrtjo posnel Carter, a jih do zdaj še niso objavili. Ves zaslužek od prodaje nameravajo podariti glasbenikovi družini.