Zmagoviti ruski sendvič v obliki ladje s kumaričnimi jadri. Foto:
Zmagoviti ruski sendvič v obliki ladje s kumaričnimi jadri. Foto:

Tekmovanje so pripravili med obiskom ameriškega rušilca Stethem v ruskem pristanišču Vladivostok in tako zaznamovali dan zmage nad nacizmom. Boja s sendiviči so se udeležili tudi častniki.

Domov so odšli vsi zadovoljni, saj so tako eni kot drugi dobili nagrado. Ruski sendvič je bil najbolj okusen, Američani pa so imeli boljšo predstavitev.

Rusi so si zmago priborili s sendvičem, v katerem so bili poper, šunka, sir, solata, majoneza, olive, paradižnik in kumare.

Kdo dobil boljšo nagrado?
Nagrade so si izmenjali kar tekmovalci med seboj. Rusi so tako dobili kape in majice z oznakami rušilca Stethem, Američani pa bodo lahko nazdravili z rusko vodko.

Hrana je imela pomembno vlogo ob ameriškem obisku tega ruskega mesta ob Japonskem morju. Za dobrodošlico so Rusi ponudili ameriškim kolegom vodko - spet - ter kruhke, obložene z dimljenim lososom in zelenim paradižnikom.

Vladivostok poln azijskih restavracij
Čeprav so Rusi želeli s hrano napraviti velik vtis, je v Vladivostoku težko najti tipično rusko hrano. Kitajske in japonske restavracije so namreč tu precej bolj pogoste.