Lani so javnost navdušili s predstavo na Solkanskem mostu. Foto: Žiga Živulović/BoBo
Lani so javnost navdušili s predstavo na Solkanskem mostu. Foto: Žiga Živulović/BoBo

Videoprojekt, ki so ga posneli na progi Ljubljana-Kamnik, je v prvih 48 urah po objavi na Facebooku svetovno znanega portala People Are Awesome videlo 4,5 milijona ljudi. Število je še naraslo, tako da si je spektakel ogledalo že več kot 5 milijonov ljudi.

Kot so sporočili iz skupine, so v sodelovanju s tovornim prometom in ekipo Urban Roof sestavili 170 metrov dolg akrobatski vlak, na katerega so namestili skakalnice za BMX kolesa, olimpijski trampolin, rusko gugalnico in celo bazen s 70 tonami vode. Po besedah sodelujočih je bil projekt pravi izziv, rezultat pa je njihov "najbolj nor video do zdaj".

Video je ugledal luč sveta 2. junija, na dan železničarjev, v spomin prihoda prvega vlaka na slovenska tla leta 1846. Izviren promocijski film je na največji evropski prireditvi s področja transporta in logistike v Münchnu požel veliko pozornosti ter tudi velik ogled na spletu.

Zabijanja na Solkanskem mostu
Septembra lani je skupina že sodelovala s Slovenskimi železnicami. Ob 110. obletnici zgraditve Solkanskega mostu in bohinjske železniške proge so nora zabijanja izvedli kar na vlaku na Solkanskem mostu, svetovnem rekorderju, ki se ponaša z največjim kamnitim lokom med železniškimi mostovi na svetu, meri kar 85 metrov.