V sežanskem bordelu imajo za zdaj na voljo tri ženske lutke. Foto: Dobra družba
V sežanskem bordelu imajo za zdaj na voljo tri ženske lutke. Foto: Dobra družba

Kot pravita Sandra Negro in Valentina Markežič, javna hiša ni namenjena zgolj fetišistom, ampak tudi tistim, ki se bodisi prvič srečujejo s spolnostjo bodisi imajo težave pristopati k ženski.

Sorodna novica Foto: Kitajci se zabavajo s sekslutkami z umetno inteligenco

Primorski podjetnici sta se odločili, da prvo tovrstno ustanovo pri nas odpreta na "strateški lokaciji", v Sežani, tudi zato, ker je blizu italijanske meje.

Izkušnje namreč kažejo, da ko je bila javna hiša z napihljivimi sekslutkami odprta v Italiji, je bilo zanjo toliko zanimanja, da so bili termini zasedeni po štiri mesece vnaprej.

Največ obiska pričakujeta prav iz Italije, a menita, da ne bosta imeli težav pritegniti tudi domačih gostov. Trg sta pred odprtjem raziskovali približno leto dni in sta prepričani, da bo nabor strank zelo različen.

Točne lokacije javne hiše ne razkrivata, saj želita strankam zagotoviti diskretnost.

Realistične silikonske lutke

In kakšen točno je postopek? Kot je za MMC povedala Sandra Negro, stranka po telefonu ali e-pošti rezervira termin z lutko, ki lahko traja od pol ure do dve uri.

Silikonske lutke se segrejejo na človeško temperaturo. Foto: Dobra družba
Silikonske lutke se segrejejo na človeško temperaturo. Foto: Dobra družba

"Stranka lahko z lutko pusti domišljiji prosto pot, saj ima vse možnosti, ki jih ima prava ženska. Po končani uporabi se lutke očistijo in dezinficirajo," razlaga.

Trenutno imajo na voljo dve sobi, tretja se že ureja, skupno pa naj bi jih bilo na koncu pet. Za zdaj imajo na voljo tri certificirane lutke, izdelane iz TPE-silikona, ki je na otip zelo podoben človeški koži in se tudi segreje na človeško temperaturo.

Tovrstne lutke so s človekom sposobne osnovne komunikacije, lahko premikajo glavo, oči in usta ter se odzivajo na dražljaje.

Naslednji korak je nakup moške lutke za ženske obiskovalke.
Tovrstne javne hiše z lutkami sicer najdemo tudi drugod po Evropi, med drugim v Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Belgiji, Avstriji in na Nizozemskem.

Več pa v spodnjem pogovoru.



Zanimanja za tovrstne lutke je vse več. Foto: Reuters
Zanimanja za tovrstne lutke je vse več. Foto: Reuters

Z bordelom merite predvsem na italijanske goste. Zakaj, so bolj dovzetni za to?
Glede na raziskavo trga, ki sva ga opravili, sva zasledili veliko povpraševanja na italijanski strani ter seveda tudi na naši strani. Zato sva se odločili za lokacijo v Sežani, saj je v bližini meje z Italijo.

Kako je pri nas z zakonodajo na področju odpiranja tovrstne hiše?
Glede zakonodaje sva se informirali pri vseh javnih institucijah in pridobili vse potrebne informacije.

Lahko malce opišete postopek, kako je vse skupaj videti, kakšen je protokol, koliko časa obisk traja?
Stranka po telefonu ali e-pošti rezervira termin z lutko, ki lahko traja od pol ure do dve uri. Stranka lahko z lutko pusti domišljiji prosto pot, saj ima vse možnosti, ki jih ima prava ženska. Po končani uporabi se lutke očistijo in dezinficirajo.

Kakšen tip gostov so gostje, ki si izbirajo seks z lutkami (in ne s prostitutko, denimo)? Fetišisti, povsem običajni ljudje?
Fetišisti pa prav tako tudi tisti, ki se morda prvič ali malokdaj srečajo z spolnostjo, morda težje pristopijo do ženske in so bolj zadržani, veliko je tudi takih, ki si želijo poskusiti z lutko in doživeti nekaj novega in drugačnega, itd. Seveda pa je zadeva zanimiva tudi za pare kot popestritev spolnega življenja.

V tovarni lutk za seks na Kitajskem. Foto: Reuters
V tovarni lutk za seks na Kitajskem. Foto: Reuters

Je bordel namenjen samo moškim obiskovalcem?
Namenjen je vsem, nimamo predsodkov glede spola ali usmerjenosti.

Kakšne so cene in zakaj, denimo, menite, da gostje raje izberejo obisk javne hiše s seks lutkami, kot pa da bi si jo kupili?
Cene se gibljejo od 60 do 120 evrov, odvisno od preživetega časa z lutko. Glede nakupa lutke pa je seveda odločitev posameznika. Meniva pa, da se obisk bordela in popestritev spolnega življenja z lutko le razlikuje od nakupa le-te.

V čem je prednost lutke pred resnično žensko, po vašem mnenju?
O prednostih ne moreva govoriti, govoriva lahko o posebni izkušnji in morda dodatku k spolnemu življenju. Absolutno pa lutka ne more biti nadomestilo za partnerico.

Prvi bordel z lutkami za seks v Sloveniji