Uporabimo le vrhunski beli vinski kis ali jabolčni kis. Foto: EPA
Uporabimo le vrhunski beli vinski kis ali jabolčni kis. Foto: EPA

Kis pospešuje krvni obtok v kapilarah, žilicah, ki zagotavljajo, da je koža dovolj vlažna, hkrati pa razkužuje in preprečuje razmnoževanje bakterij, virusov in kvasovk, zaradi katerih se koža po navadi vname.

Ta že dolgo znana tekočina kislega okusa je najučinkovitejša v kombinaciji s sivko, rožmarinom, vrtnico ali bezgovim cvetjem. Priprava lepotilnega kisa je v bistvu zelo preprosta. Zelo pomembno je to, da je bel vinski ali jabolčni kis vrhunske kakovosti.

Vsako svežo rastlino pa je treba pred uporabo dva dni sušiti. Posušene rastline odmerite in zmešajte, potem pa prelijte s kisom in po želji dodajte mešanico eteričnih olj. Lepotilni kis, pripravljen samo iz tekočin, lahko uporabite takoj.

Sestavine, ki jih potrebujete: 500 ml kakovostnega belega vinskega ali jabolčnega kisa, 3 ml olja sivke, 3 ml olja rožmarina in 2 ml olja rožnega lesa. Kot dodatek lahko uporabite še 2 žlici glicerina.