Hitri antigenski test. Foto: BoBo
Hitri antigenski test. Foto: BoBo

Vlagatelj v okviru zahtevka za revizijo ni izkazal kršitev naročnika, ko je ta v postopku s pogajanji brez predhodne objave vlagateljevo ponudbo zaradi neustreznega predloženega vzorca hitrih testov zavrnil kot nedopustno in vlagatelja posledično ni pozval k predložitvi končne ponudbene cene, je navedla komisija.

Sorodna novica Majbert Pharm bo teste dobavljal tudi več zdravstvenim zavodom, vrednost posla 1,5 milijona evrov

Ker vlagatelj v zahtevku tudi ni izkazal drugih zatrjevanih naročnikovih kršitev v postopku oddaje javnega naročila oziroma za uveljavljanje drugih kršitev niti ni izkazoval aktivne legitimacije, je komisija njegov zahtevek za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljenega, so poudarili.

Geneplanet medtem trdi, da je na javnem naročilu oddal najugodnejšo ponudbo. Pol milijona testov kitajskega proizvajalca Wesail je bil pripravljen državi dobaviti po ceni 2,15 evra z DDV-jem na test.

Podjetje Majbert Pharm, ki ga je zdravstveno ministrstvo na koncu izbralo in pri njem naročilo pol milijona hitrih testov, je prvotno ponujalo okoli tri cente dražji test, vendar je v nadaljevanju ceno znižalo na 1,982 evra.