ZDUS kandidatom, ki jih je predlagala Vzajemna, ne zaupa. Foto: MMC RTV SLO
ZDUS kandidatom, ki jih je predlagala Vzajemna, ne zaupa. Foto: MMC RTV SLO

Več pooblastil kot nekdo zbere, več možnosti ima, da je izglasovan njegov protipredlog, je pojasnil Miklavčič. Pri tem ocenjuje, da jih je v tako kratkem času težko kdo zbral več, kot so jih v Zvezi društev upokojencev Slovenije.

18.536 popolnih pooblastil
Ob 16 pooblaščencih ZDUS-a je pooblastila zbiralo še osem drugih organiziranih zbirateljev, so sporočili iz zveze. Kot so še navedli v sporočilu za javnost, je 18.536 zbranih pooblastil popolnih, približno 1500 pa je takih, na katere naj bi na Vzajemni še pripisali številke polic, ki jih niso vpisali pošiljatelji.

Večino pooblastil so upokojenci sicer Vzajemni predali pretekli petek, danes, ko je zadnji dan za oddajo, pa še preostale.

ZDUS ne zaupa kandidatom, ki jih je predlagala Vzajemna
ZDUS si prizadeva, da bi bili v nadzorni svet zavarovalnice imenovani kandidati, ki jim zaupa, in ne tisti, ki sta jih v sklicu skupščine navedla Agencija za zavarovalni nadzor in izredna uprava Vzajemne. Njihov osnovni namen je, da porabo sredstev v zavarovalnici nadzira civilna družba, poudarjajo v zvezi.

Zavzemajo se, da bi bili v nadzorni svet imenovani predsednica zveze Mateja Kožuh Novak, podpredsednik zveze Mirko Miklavčič ter predstavnika sindikatov Marjan Urbanč in Andrej Zorko.

Za nove člane nadzornega sveta pa naj bi na skupščini, kot je objavljeno v sklicu, za obdobje do izvolitve novih članov nadzornega sveta v skladu s predvideno novo zakonodajo, vendar največ za obdobje štiriletnega mandata, imenovali nekdanja ministra za zdravje Boruta Miklavčiča in Božidarja Voljča ter Jelko Mlakar in Tomaža Banovca.