V mestu Dreghorn je John Boyd Dunlop pred 130 leti izumil zračnico. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli
V mestu Dreghorn je John Boyd Dunlop pred 130 leti izumil zračnico. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli

Ideja je enostavna, izvedba pa zelo aktualna ter predvsem povsem v vaših rokah: potovanje z avtom v neznane kraje v dobri družbi sodi že od samega začetka avtomobilizma med najbolj zaželene popotniške avanture. Na dolgih in kratkih avtomobilskih potepanjih so potniške kabine ujele neštete zgodbe, fotoaparati posneli kilometre filmskega traku in po končanih počitnicah so se hitro napolnili metri foto albumov.
Tako je bilo nekoč, ko smo spomine in fotografije hranili zase, slike in utrinke iz njih pa z drugimi delili le ob posebnih družinskih in prijateljskih druženjih. Sodobna tehnologija na eni strani, na drugi pa naša očitna želja, da z najširšim občinstvom delimo to, kje smo, s kom smo in kaj počnemo, so spremembe, ki z veliko hitrostjo spreminjajo tako življenja posameznikov kot družbe in sveta nasploh. Nikoli ni bilo lažje deliti svojih misli, foto utrinkov iz vsakdanjika, video dogodivščine ali karkoli že z večjim številom ljudi.
Čas je torej, da se odpravimo na avtomobilsko potovanje, v katerem bomo povezali včeraj z danes in se po poti spogledovali tudi z jutri. Kot nekoč so tudi danes pred vami neskončne ceste, tuje države, drugačni jeziki, neznani ljudje, zanimive kulturne in zgodovinske znamenitosti. Na poti bo vaš oproda avto z močnim vozniškim karakterjem, takim kot smo so ga vozniki željni vozniških užitkov vedno želeli.

Duh današnjega časa pa bo na vašem potovanju ujet v vsebini in obliki kot jo zahtevajo danes najbolj atraktivna socialna omrežja v katerih govorita predvsem slika in video. Tako kot pri načrtovanju in uživanju na poti z avtom si želimo, da vas tudi pri razmislekih o tem, kaj in v kakšni obliki boste popotniške utrinke prek socialnih omrežjih delili z nami, vodi predvsem popotniški raziskovalni duh in kreativni navdih pri iskanju najbolj privlačne foto in video vsebine.

#DunlopSpirit je torej poseben izziv na vaši poti, ki bo vas, vaše utrinke, ideje, komentarje in vtise približal vsem, ki vas bomo spremljali na poti. Zdaj je že pravi čas, da ob potovalni mrzlici začutite tudi nekaj medijskega pritiska. Vaše fotografije, video posnetke in komentarje bomo namreč predvajali tudi preko naših medijskih kanalov, kar vam daje posebno priložnost, da s svojimi domislicami, idejami in potovalnimi utrinki navdušite tudi vse, ki vas bomo na poti spremljali prek takih in drugačnih ekranov. Natančno preberite navodila, prepustite se domišljiji, oblikujte kar se da zanimivo "avtomobilnostno" potovanje, pripravite odličen predstavitveni video in vstopnica v tekmovalni del izbora za prvovrstno nagrado je že vaša.