Volkswagnov transporter je v najnovejši izdaji že pripeljal tudi na slovenski trg. Foto: Volkswagen
Volkswagnov transporter je v najnovejši izdaji že pripeljal tudi na slovenski trg. Foto: Volkswagen

Transporter je že pravi veteran v zbiranju nazivov Mednarodni dostavnik leta, saj je za model, ki se na trgu predstavlja že v šesti generacijski izvedbi, to že tretji.

Mednarodna žirija novinarjev iz 24 evropskih držav je Volkswagnovi prodajni uspešnici dodelil 98 točk. Drugo mesto je z 68 točkami osvojil Fiatov doblo cargo, tretje mesto pa s 63 točkami še en Volkswagnov izdelek, mali dostavnik caddy.

Žirija specializiranih novinarjev pa je glede na več novincev v razredu izbrala tudi poltovornjak leta. Naziv je pripadel Nissanovi navari, ki so ji prisodili 80 točk, na drugo mesto se je s 47 točkami uvrstil Mitsubishijev L200, na tretje pa z 39 točkami Fordov ranger.

Med tovornjaki pa je letos slavil Ivecov Eurocargo. Mednarodna žirija, ki jo sestavlja 25 novinarjev specializiranih za področje gospodarskih vozil je na podlagi ocenjevanja tehničnih novosti, udobja, varnosti, voznih lastnosti, gospodarnosti, učinka na okolje in stroškov lastništva Ivecovemu tovornjaku dodelila 101 točko, kar je bilo dovolj za zmago pred modeloma Renault Trucksa in Forda.