V Kamniku nastaja nova turistična atrakcija. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
V Kamniku nastaja nova turistična atrakcija. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Gre za projekt zasebnega vlagatelja, dela pa so za zdaj, tik pred dokončanjem, začasno ustavljena zaradi težav s pridobivanjem dovoljenja za elektrifikacijo ploščadi.

Stari grad, ena izmed turistično najprivlačnejših točk nad Kamnikom, bo v kratkem, kot obljublja Stanislav Knez, z novo, adrenalinsko obarvano, 50 metrov dolgo leseno in stekleno razgledno ploščadjo, vabil z edinstvenim, skorajda tlorisnim pogledom na staro mestno jedro Kamnika in daleč naokrog vse do Triglava. Ideja je sicer zorela kar dvanajst let. "Potem se je to dogajalo toliko časa, v kakršni obliki je zdaj vidno. To je vse urejeno, vsa dokumentacija je urejena, razen oskrba z elektriko, ampak bomo tudi to rešili."

Podjetnih zasebnikov, ki so pripravljeni vlagati v tovrstno ponudbo, so v Kamniku po besedah župana Mateja Slaparja seveda veseli. "Več kot bo take ponudbe, bolj bo Kamnik zanimiv za obiskovalce. Je pa stvar zasebnega investitorja, kdaj se bo stvar speljala naprej."

Kot obljublja Stanislav Knez, pa je ploščad le del celega nabora idej, kako turistično še bolj izkoristiti starograjski hrib, ki bo zagotovo postal magnet tudi za številne turiste iz ljubljanskega in gorenjskega bazena ter seveda tudi domače obiskovalce.

Ploščad bo postala, so prepričani v Kamniku, vsaj taka atrakcija, kot je Vinarium v Lendavi, vsi ostali načrti – zip line in ekološka planinska vas – pa bodo uresničeni, ko jih bo občina, ki jim je naklonjena, ustrezno umestila v prostorski načrt.